Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Fitch a retrogradat ratingul Nokia cu două trepte, la nivelul BB-, cu perspectivă negativă

Fitch a retrogradat ratingul Nokia cu două trepte, la nivelul BB-, cu perspectivă negativă

Un articol de: - 20 Iul 2012, 20:11
Fitch a retrogradat ratingul Nokia cu două trepte, la nivelul BB-, cu perspectivă negativă Foto: channelstv.com Economic

Agenția Fitch a retrogradat, vineri, cu două trepte ratingul Nokia, aflat deja în categoria "junk", la nivelul BB-, cu perspectivă negativă. Măsura vine după ce producătorul finlandez de telefoane mobile a anunţat cu o zi în urmă agravarea pierderilor în trimestrul al doilea.

În al doilea trimestru al anului, vânzările Nokia au scăzut cu 20%, la 7,5 miliarde euro, în timp ce pierderile au urcat de trei ori, la 1,41 miliarde euro. Totuși, livrările smartphone-ului vârf de gamă au depăşit estimările analiştilor.

Dacă pierderile nu vor fi inversate, sprijinul conferit ratingului de rezervele de capital ale Nokia se va eroda rapid, ceea ce ar putea duce la noi retrogradări", se arată în comunicatul Fitch.

Ratingul de credit al companiei producătoare de telefoane mobile a fost retrogradat la "junk" - categoria inveestiţiilor cu caracter speculativ - de către cele trei mari agenţii de evaluare financiară.

Fitch a avertizat că pierderile vor continua în acelaşi ritm şi în trimestrul al treilea.

 

Citeşte mai multe despre:   Fitch,   Nokia