Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Fitch a revizuit în urcare ratingul Renault estimând o îmbunătățire a operațiunilor pe termen mediu

Fitch a revizuit în urcare ratingul Renault estimând o îmbunătățire a operațiunilor pe termen mediu

Un articol de: - 10 Noi 2014, 18:44
Fitch a revizuit în urcare ratingul Renault estimând o îmbunătățire a operațiunilor pe termen mediu Foto: adaderana.lk Economic

Agenţia de evaluare financiară Fitch a revizuit, luni, în urcare ratingul pentru împrumuturi pe termen lung al grupului francez Renault, estimând că grupul auto va continua să îşi îmbunătăţească operaţiunile pe termen mediu, potrivit unui comunicat al agenției.

Calificativul Renault a fost majorat de la "BB+" la "BBB-", perspectiva fiind stabilă.

"Îmbunătăţirea calificativului reflectă abilitatea Renault de a se menţine pe profit şi de a genera lichiditate în contextul unui mediu advers. Marja profitului operaţional a crescut la peste 3% în 2013 şi estimăm că va continua să avanseze pe termen mediu, inclusiv pe fondul consolidării principalelor activităţi pe segmentul automotiv", se arată în comunicat.

Potrivit Fitch, planul ambiţios de restructurare implementat de Renault a ajutat grupul să reducă cheltuielile, mărind, în acelaşi timp, rezistenţa producătorului auto faţă de posibile scăderi abrupte ale profitabilităţii pe una sau mai multe pieţe unde activează.

De asemenea, noul rating acordat Renault reflectă o "îmbunătăţire substanţială" a lichidităţii grupului, precum şi a nivelului activelor, coform Fitch.

Deşi vânzările Renault sunt afectate de scăderile din pieţele din sudul Europei, precum Spania, Italia şi Franţa, programele pentru diversificarea portofoliului au condus la creşterea vânzărilor pe pieţele din afara continentului, notează agenţia de rating.

"Succesul segmentului de entry-level este crucial pentru compensarea declinului vânzărilor pe segmentele cheie şi favorizează diversificarea la nivel geografic. Mai mult, profitabilitatea generată de modelele entry este mai mare comparativ cu alte segmente, îmbunătăţind profitul operaţional la nivel de grup", se mai arată în comunicat.

Citeşte mai multe despre:   Fitch,   rating,   Renault