Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîțu: Am reușit să stopăm declinul economic cauzat de pandemie. Vești foarte bune din economie!

Florin Cîțu: Am reușit să stopăm declinul economic cauzat de pandemie. Vești foarte bune din economie!

Un articol de: Elena Stanciu - 11 Dec 2020, 11:35
Florin Cîțu: Am reușit să stopăm declinul economic cauzat de pandemie. Vești foarte bune din economie! Economic

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, propus de PNL pentru funcția de premie, scrie, într-o postare pe Facebook, că a fost stopat declinul economic al României provocat de pandemia de coronavirus. Cîțu vine astfel cu ”trei vești foarte bune din economie”: creșterea venitului mediu net, scăderea ratei inflației și recuperarea pierderilor din sectorul industrial.

 

Ministrul Finanțelor: Trei vești foarte bune din economie!

 

”Trei vești FOARTE BUNE din economie!

1. Venitul mediu NET A CRESCUT în octombrie 2020 cu 7.3% față de octombrie 2019.

2. Rata inflației a continuat să scadă în noiembrie 2020. În grafic se vede că a scăzut în toată guvernarea liberală din 2020.

3. Cifra de afaceri pentru sectorul industrie a recuperat pierderea cauzată de criza economică. Cea mai rapidă revenire după o criza economică din istorie.

Am reușit să stopăm declinul economic cauzat de pandemie. În 2021 este important să alocăm resurse în buget în așa fel încât economia să funcționeze cu motoarele turate la maxim”, a scrus Florin Cîțu pe Facebook.

Florin Cîțu: Am reușit să stopăm declinul economic cauzat de pandemie. Vești foarte bune din economie!A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

INS: Câştigul salarial mediu nominal net cu 7,3% mai mare în octombrie 2020 față de aceeși lună din 2019

 

Precizările ministrului Finanțelor vin în contextul în care Institutul Național de Statistică a anunțat, vineri, că în luna octombrie a acestui an, câştigul salarial mediu nominal net a înregistrat o creştere cu 22 de lei (+0,7%) față de luna septeembrie. Față de luna octombrie din 2019, venitul mediu net a crescut cu 7,3%.

”În luna octombrie 2020, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5.452 lei, cu 38 lei (+0,7%) mai mare decât în luna septembrie 2020. Câştigul salarial mediu nominal net a fost 3.343 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 22 lei (+0,7%). Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei, inclusiv activităţi de servicii informatice, (7.674 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.720 lei)”, se arată în datele publicate de INS.

Amintim, în acest context, că pe 4 decembrie, agenția internațională de evaluare financiară Standard&Poor’s a menținut ratingul României la nivelul BBB-/A-3, cu perspectivă negativă. Reprezentanții S&P precizau atunci că dacă viitorul guvern va lua rapid măsuri de consolidare fiscală ar putea fi  îmbunătăţită perspectiva ratingului la stabilă.

”Anticipăm că economia se va contracta cu 5,2% în 2020, iar deficitul bugetar va atinge 9,2% din PIB”, a mai transmis atunci Standard&Poor’s.

 

Florin Cîțu: PNL nu va introduce taxe nici anul următor

 

Totodată, Florin Cîțu a dat asigurări în repetate rânduri în ultimele săptămâni, că guvernul nu intenționează că crească taxele și impozitele anul viitor.

”PNL nu introduce taxe, nu va introduce taxe nici anul următor. Orice ar spune propaganda plătită a socialistilor despre noi, nu introducem taxe, din contră. (...) Programul nostru de guvernare e pe dezvoltare, investiţii, nu pe creştere de taxe. Bugetul de anul viitor o sa fie construit ţinând cont de planul national de dezvoltare si reconstrucţie. (...) Viziunea noastră este strâns legată de fonduri europene. Pentru prima oară, bugetul pentru investiţii a fost construit pe două surse: fonduri europene si fonduri de stat. Execuţia a ţinut cont de acestă construcţie”, a declarat Florin Cîțu la finalul lunii noiembrie.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   Institutul National de Statistica