Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîțu, către Marcel Ciolacu: Sper să vă găsească sănătos comunicatul INS! Institutul Național de Statistică confirmă estimările mele!

Florin Cîțu, către Marcel Ciolacu: Sper să vă găsească sănătos comunicatul INS! Institutul Național de Statistică confirmă estimările mele!

Un articol de: Traian Avarvarei - 15 Mai 2020, 14:51
Florin Cîțu, către Marcel Ciolacu: Sper să vă găsească sănătos comunicatul INS! Institutul Național de Statistică confirmă estimările mele! foto: Hepta.ro / SportPictures / Andreea Alexandru Economic

În primul semestru al acestui an, Produsul Intern Brut (PIB) al României a crescut cu 2,4%, serie brută, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, și cu 0,3%, față de semestrul anterior, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS). În acest context, ministrul Finanțelor Florin Cîțu i-a transmis un mesaj președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, precizând estimările sale au fost confirmate de INS, în ciuda tuturor piedicilor și a scenariilor apocaliptice venite de la PSD”.

Domnule Ciolacu, sper să vă găsească sănătos comunicatul INS! INS CONFIRMĂ estimările mele!

Măsurile implementate de noi au avut efect și economia a crescut în termeni reali în primul trimestru din acest an. În ciuda tuturor piedicilor și a scenariilor apocaliptice venite de la PSD și de la trompetele lor din spațiul public. V-am spus că facem lucruri fantastice!”, a scris Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook.

 

Florin Cîțu: Economia începe să-și revină din trimestrul trei și vom avea o dinamica în V

 

Precizând că în 2020 România nu mai poate înregistra crelterea economică estimată la începutul anului, ministrul Finanțelor a susținut din nou că după criza provocată de pandemia de coronavirus, țara noastră va avea o revenire economică în ”V”.

”Bineînțeles că în 2020 nu mai putem avea creșterea economica estimată la începutul anului. Bineînțeles că vom avea un deficit mai mare. Dar am promis că facem totul pentru a limita efectele negative ale acestei crize pentru romani.

Masurile luate de noi, guvernul liberal, împreună cu cifrele pentru primul trimestru, îmi dau încrederea că economia începe să-și revină din trimestrul trei și vom avea o dinamica în V.

Există probabilitatea foarte mare să nu avem două trimestre consecutive de contracție a economiei. Adică să evităm recesiunea tehnică”, a mai scris Florin Cîțu.

“COMPARATIV CU TRIMESTRUL IV 2019, PRODUSUL INTERN BRUT ÎN TRIMESTRUL I 2020 A FOST, ÎN TERMENI REALI, MAI MARE CU 0,3%
Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier;” - INS

Aceast mesaj trebuie citit în special de Ciolacu “pune mana pe carte”, Alfred “MiniMiss” și Budai “the driver”. Ca să vedeți că nu sunt răutăcios am făcut eu efortul să vă explic acest comunicat. Nu-l înțelegeați dacă-l citeați singuri”, a conchis ministrul Finanțelor.

Prin referirea la starea de sănătate a lui Marcel Ciolacu, Florin Cîțu amintește de episodul neplăcut prin care a trecut liderul interimar al PSD la sfârșitul săptămânii trecute, când a fost la un pas de leșin, în timpul unei conferințe de presă pe care o susținea la sediul PSD.

 

Moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor Florin Cîțu a fost adoptată

 

Pe 13 mai, moțiunea simplă, inițiată de social-democrați împotriva ministrului Finanțelor, a fost adoptată de Camera deputaților, cu 166 de voturi ”pentru”, 94 ”împotrivă” şi 28 de abţineri.

În textul moțiunii intitulate ”«Virusul Cîţu» a infectat economia naţională”, parlamentarii PSD l-au acuzat pe Cîțu că a implementat în mod defectuos programul IMM Invest, destinat firmelor mici și mijlocii și că a arătat că a fost ”incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie” în contextul pandemiei de coronavirus.

În replică, ministrul a declarat, în Parlament, că semnatarii moțiunii sunt niște ”criminali”, care ”au jucat poker cu sănătatea românilor”

„Eu şi PNL gestionăm cu succes criza COVID-19, iar semnatarii moţiunii încearcă să ne oprească. Semnatarii sunt cei care în 10 august 2018 au gazat şi au bătut români nevinovaţi, iar a doua zi au dat vina tot pe ei. Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali, în opinia mea, pentru că au şantajat Guvernul cu votarea stării de urgenţă. Au jucat poker cu sănătatea românilor”, a susținut ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu, către Marcel Ciolacu: Sper să vă găsească sănătos comunicatul INS! Institutul Național de Statistică confirmă estimările mele!

 

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   Marcel Ciolacu