Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîțu, despre bugetul pe 2021: Nu găsesc un domeniu unde să fie tăieri, de aceea nu înțeleg legătura cu austeritatea, în afară de discursul politic (VIDEO)

Florin Cîțu, despre bugetul pe 2021: Nu găsesc un domeniu unde să fie tăieri, de aceea nu înțeleg legătura cu austeritatea, în afară de discursul politic (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 02 Mar 2021, 11:57
Florin Cîțu, despre bugetul pe 2021: Nu găsesc un domeniu unde să fie tăieri, de aceea nu înțeleg legătura cu austeritatea, în afară de discursul politic (VIDEO) foto: Facebook @ Florin Cîțu Economic

Premierul Florin Cîțu le răspunde celor care acuză Guvernul că a construit un buget de austeritate pentru 2021. Prezent, marți, în cadrul unei conferințe despre digitalizarea României, șeful Executivului a susținut că nu există tăieri de fonduri din niciun domeniu și că, în afară de discursul politic, nu înțelege reproșurile legate de austeritate când vine vorba despre bugetul de stat pe 2021.

 

Florin Cîțu, replică pentru cei care spun că bugetul pe 2021 este unul al austerității 

 

”Acest cuvânt «austeritate» înseamnă tăieri, reduceri, și eu vă provoc să găsiți în acest buget aceste reduceri și tăieri. Dacă luăm viziunea de ansamblu, bugetul are o creștere a cheltuielilor totală de 5% aproape. Cheltuielile cresc, nu putem să vorbim de austeritate. Dacă ne uităm la investiții, cheltuielile cresc cu aproape 8,3 miliarde de lei, nici vorbă de austeritate. Ne uităm la ce se întâmplă cu cheltuielile de personal, chiar și acolo există o creștere. La cheltuielile cu asistența socială, pensii, alocații creșterea este de aproape 10,2 miliarde de lei. Deci nu găsesc un domeniu unde să fie tăieri, de aceea nu înțeleg această legătură cu austeritatea, în afară de discursul politic”, a declarat Florin Cîțu.

Totodată, prim-ministrul a spus că se încearcă reducerea presiunii cheltuielilor cu investițiile și digitalizarea asupra bugetului țării.

”Ministerul Sănătății are mai mulți bani decât anul trecut. Prioritățile au fost definite de la început. Am spus că anul acesta continuăm cu investițiile. (...) Anul trecut am introdus un lucru nou și continuăm și anul acesta. Anul trecut, investițiile au fost decontate jumătate de la buget, jumătate din fonduri europene. A fost o premieră, continuîm și anul acesta în aceeași direcție. (...) Încercăm să reducem povara pe bugetul național a cheltuielilor de investiții sau de digitalizare și să rămână pe bugetul național chltuielile curente și așa ne putem permite mai mult”, a mai spus Forin Cîțu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   buget 2021