Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîţu, despre evoluţia PIB: Sunt date foarte bune care susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei

Florin Cîţu, despre evoluţia PIB: Sunt date foarte bune care susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei

Un articol de: Irina Mina - 09 Oct 2020, 11:59
Florin Cîţu, despre evoluţia PIB: Sunt date foarte bune care susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Economic

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, vineri, după ce Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit pozitiv, cu 0,2 puncte procentuale, dinamica PIB în trimestrul II din 2020, că acestea ”sunt date foarte bune care susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei din trimestrul III 2020”.

Florin Cîțu, despre PIB: Cele mai importante informaţii vin de la investiţii şi exporturi nete

”Astăzi INS a anunţat că deşi economia a fost în stare de urgenţă în aproape tot trimestrul II au existat contribuţii pozitive la creşterea economică din: construcţii - 0,3 puncte procentuale, IT - 0,6 puncte procentuale, administraţie publică - 0,3 puncte procentuale”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

El consideră că, ”cele mai importante informaţii vin de la investiţii şi exporturi nete”.

Ministrul spune că datele sunt ”foarte bune” și ”susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei din trimestrul III 2020”.

”Investiţiile au avut în perioada de criză o contribuţie pozitivă de 0,5 puncte procentuale (a fost revizuită de la 0,4 puncte procentuale) iniţial. Este evident că strategia de a canaliza cât mai multe resurse spre investiţii, 30 de miliarde lei în 9 luni şi cea mai mare sumă din ultimii 10 ani, a funcţionat. În ceea ce priveşte exporturile nete, contribuţia negativă a fost redusă cu 0,4 puncte procentuale, ducând la un impact negativ mult mai mic pentru PIB. Sunt date foarte bune care susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei din trimestrul III 2020”, a mai transmis Florin Cîțu.

INS a revizuit la 11,9% datele privind contracţia PIB în trimestrul II

Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit la 11,9%, de la 12,3%, estimările privind contracţia Produsului Intern Brut (PIB) pe serie ajustată sezonier în trimestrul II din acest an, faţă de primul trimestru din 2020, potrivit unui comunicat de presă publicat vineri.

Datele provizorii publicate în septembrie de Statistică indicau faptul că Produsul Intern Brut în trimestrul II a fost, în termeni reali, mai mic cu 12,3%, comparativ cu trimestrul I din 2020.

 

Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   pib