Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîțu, despre revenirea economiei: Comisia Europeană confirmă că măsurile luate de guvernul PNL sunt foarte bune (FOTO)

Florin Cîțu, despre revenirea economiei: Comisia Europeană confirmă că măsurile luate de guvernul PNL sunt foarte bune (FOTO)

Un articol de: Irina Mina - 19 Iul 2020, 15:30
Florin Cîțu, despre revenirea economiei: Comisia Europeană confirmă că măsurile luate de guvernul PNL sunt foarte bune (FOTO) Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Economic

Comisia Europeană (CE, n.r.) a confirmat, potrivit unui anunț făcut duminică de ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook, scenariul de bază de revenire în V a economiei din România, cu care Guvernul lucrează, CE considerând că măsurile luate sunt bune.

Comisia Europeana CONFIRMĂ scenariul de baza cu care lucrez - revenire în V a economiei! Astfel, CE confirma că măsurile luate de guvernul PNL până acum sunt foarte bune și vor duce la o revenire rapidă a economiei. Exact așa cum am estimat!”, transmite oficialul.

Florin Cîțu a mai declarat că ”trecem prin cea mai mare criza economică dar luăm cele mai bune măsuri pentru a-i atenua efectele”.

Totodată, acesta a garantat românilor că Guvernul va aplica cele mai bune măsuri pentru a reduce semnificativ contracția economică estimată pentru 2020.

 

Florin Cîțu, despre revenirea economii: Comisia Europeana confirmă că măsurile luate de guvernul PNL sunt foarte bune (FOTO)

 

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, încrezător în economia românească

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Reamintim că, Florin Cîțu, a anunțat, marți, că estimarea oficială privind evoluţia economiei în 2020 rămâne de minus 1,9%. Acesta a mai afirmat că, în pofida scenariilor negative emise din cauza crizei generate de Covid-19, România nu se îndreaptă spre un dezastru, precum o scădere economică de 8%, așa cum se anticipase.

”Nu mai merge nimeni pe minus 8% după ce ce am avut primul trimestru creştere economică de 2,7%. Este imposibil să mai ajungem la -8%. Nu mai este nicio estimare care merge pe -8%. Comisia Europeană, iarăşi un lucru important, a păstrat pentru România acea estimare pesimistă din punctul meu de vedere, dar modele macroeconomice lucrează cu inputuri diferite, dar în acelaşi timp, a înrăutăţit estimările pentru aproape toate ţările din UE. Vecinii noştri unguri au o scădere de minus 7% de exemplu şi a fost înrăutăţită. Nu mai vorbim de ţările dezvoltate din Uniunea Europeană. Estimarea noastre oficială rămâne de minus 1,9% până apare Comisia Naţională de Prognoză. Tot ceea ce am făcut a fost să eliminăm acele scenarii negative”, a spus ministrul.

Ministrul Finanţelor a subliniat că, în primele şase luni, investiţiile au fost de 16,1 miliarde de lei. Potrivit acestuia, este cea mai mare sumă investită în economie, în ultimii zece ani de zile.

Cîțu explică faptul că investițiile sunt cea mai bună metodă de a susține economia.

 “Trebuie să investeşti, pe de o parte, şi acesta este rolul politicii fiscale: trebuie să ai cheltuieli productive în buget care să crească pentru că de acolo vei avea acel efect de valoare adăugată care va duce la creştere economică pe viitor. Cred că formarea brută de capital, acolo investiţiile vor avea o contribuţie importantă şi aţi văzut că în primul trimestru a doua revizuire a datelor pe care a dat-o INS-ul arată o creştere a importantei investiţiilor la creşterea economică de la 0,9% la 2% din PIB. Este clar că de acolo vine acest impuls şi vom continua în această direcţie", a mai spus Florin Cîţu.

 

Ministrul Finanțelor: „România nu rămâne fără bani anul acesta”

 

Oficialul a dat asigurări că nu există niciun risc ca România să rămână fără bani în acest an, dimpotrivă.

„Nu există niciun risc în acest an să rămânem fără finanțare. În niciun scenariu pe care l-am făcut nu avem acest risc. Din contră, după ce terminăm an va rămâne un buffer considerabil pentru guvernul următor să finanțeze dezvoltarea viitoare”, a declarat Cîțu.

 

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   Comisia Europeana