Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîțu: "S-ar putea după nouă luni ca mult mai mulți dintre români să aibă probleme. Economia s-ar putea să fie în colaps"

Florin Cîțu: "S-ar putea după nouă luni ca mult mai mulți dintre români să aibă probleme. Economia s-ar putea să fie în colaps"

Un articol de: George Lupu - 28 Mar 2020, 14:24
Florin Cîțu: "S-ar putea după nouă luni ca mult mai mulți dintre români să aibă probleme. Economia s-ar putea să fie în colaps" Foto: gov.ro Economic

Ministerul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat într-o intervenție la ȘtirileProTV, că peste nouă luni economia românească ar putea intra în colaps dacă criza provocată de pandemia de coronavirus va continua, în condițiile în care „toată Europa este în criză astăzi”.

Deci nu știm cum va arăta situația după nouă luni de zile, nu știm cum va arăta economia României după nouă luni de zile, nu știm câți români vor avea nevoie de ajutoare atunci. Haideți să vedem atunci. Acum rezolvăm problema pentru situația de astăzi, iar ce doreau românii astăzi era să: cei care au fost afectați direct să aibă un venit și am rezolvat acest lucru prin șomaj tehnic, companiile care au fost închise dar vor să facă reconversie să aibă acces la bani ieftini, să facă producție și bineînțeles mai era problema cu ratele la bancă pentru ca vream să stea liniștiți oamenii.

Și am rezolvat și această problemă pentru nouă luni de zile. Ce se va întâmpla după nouă luni de zile, câți vor fi afectați, cum vor fi afectați vom vedea atunci pentru că s-ar putea să fie problema mult mai mare decât ne uităm acum la un credit care a avut nu știu ce rată și cât va fi pentru o persoană ipotetică. Vă spun, s-ar putea după nouă luni de zile ca mult mai mulți dintre români să aibă probleme, chiar dintre cei care astăzi pot să-și plătească, și poate că pot să-și plătească nouă luni de zile și firma să le dea faliment, economia s-ar putea să fie în colaps peste nouă luni de zile și să avem o altă problemă. Deci haideți să ne gândim la soluții…”,a  declarat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor Publice a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern că ordonanța privind amânarea plății ratelor la bănci va conține o prevedere dedicată și celor care au rate de leasing.

”Se suspendă perioada, care e de până la 9 luni. Am inclus clienții IFN, ceea ce înseamnă și leasing.”, a spus Florin Cîțu.

Amintim că Florin Cîțu a atras atenția, miercuri seară, în direct pe B1 TV, că amânarea plății ratelor la bancă cu până la nouă luni nu înseamnă că românii vor fi scuțiți de plata acestor rate.

”Este până la nouă luni, poate să fie o lună, două luni, trei luni, cât poate fiecare. Amânarea nu înseamnă faptul că nu plătești, înseamnă o păsuire și ratele trebuie să fie plătite ulterior. Există o perioadă pe care se vor împărți aceste rate. Amânare nu înseamnă iertare, că nu trebuie plătite aceste rate. Românii trebuie să fie foarte cumpătați, să fie atenți pentru că ratele trebuie apoi plătite. Trebuie să iasă aceste discuții din spațiul public. Această amânare nu înseamnă că nu se mai plătesc ratele la bancă”, a explicat Florin Cîțu.

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu