Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîțu îi acuză pe social-democrați că răspândesc știri false: Disperare, numele tău este PSD!

Florin Cîțu îi acuză pe social-democrați că răspândesc știri false: Disperare, numele tău este PSD!

Un articol de: - 22 Feb 2020, 17:58
Foto: hepta.ro Economic

Ministrul interimar al Finanțelor, Florin Cîțu, îi acuză pe social-democrați că răspândesc știri false pe teme economice la adresa sa. 

”Disperare, numele tău este PSD!

De câteva zile tot PSD-ul produce știri false pe teme economice la adresa mea.

Socialiștilor, va dau un sfat. Puneți mâna pe carte!

#CititulNuAOmoratPeNimeni”, a scris Cîțu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook. 

Schimbul de replici între liberali și reprezentanții PSD vin în contextul deprecierii leului în raport cu euro din ultimele zile.

”În vreme ce miniştrii PNL fac balet prin comisii şi cer să nu fie votaţi nici măcar de colegii lor liberali, forurile internaţionale trag semnale puternice de alarmă cu privire la economie. Comisia Europeană a prognozat un deficit bugetar de 4,9% din PIB pe 2020, cu o perspectivă de creştere exponenţială spre 6,9% în 2021. Datoria publică a României este prognozată la 42% din PIB în 2021. România va fi plasată în zona de deficit excesiv, o premieră istorică ruşinoasă!”, se arată într-un mesaj publicat recent pe pagina de Facebook a PSD

Amintim că premierul interimar Ludovic Orban a ținut să dea asigurări că situația economică a țării este una stabilă și că nu există motive de îngrijorare sau panică. Asta după ce, joi, euro a atins un nou nivel record.

„Nu există niciun motiv de neîncredere, de panică, dimpotrivă, situaţia economică este foarte stabilă. Uitaţi-vă, de exemplu, la evoluţia dobânzilor, comparaţi cu cât se împrumută guvernul nostru, raportat la dobânda cu care s-a împrumutat Guvernul PSD”, a afirmat premierul.    

Orban a explicat faptul că această evoluție a cursului este determinată de mai mulți factori: „A existat o tendinţă uşoară de depreciere a monedelor naţionale la nivel regional, care poate fi determinată de nişte factori greu de cuantificat”.  

„Vreau să dau un mesaj de încredere şi de stabilitate. Situaţia economică este foarte stabilă, nu există absolut niciun fel de risc de apariţie a unui dezechilibru major”, a insistat Orban.

El a mai precizat că a existat permanent o presiune asupra cursului din cauza „politicii nesăbuite a PSD”.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a explicat faptul că deprecierea leului este una ușoară și influențată și de ce s-a întâmplat cu monedele din regiune: „Deprecierea uşoară a leului astăzi este CORELATĂ cu deprecierile din regiune. Zlotul, forintul se depreciază pentru că sunt câteva mişcări de fluxuri internaţionale. Doar trompetele PSD-iste văd altceva. Fiţi fără grijă”.

„Urmează lucruri fantastice pentru români. Dobânzi aproape de zero şi scăderi de preţuri”, a mai scris Cîţu, pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   PSD