Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîțu: Mă aștept la un deficit bugetar sub 7% (VIDEO)

Florin Cîțu: Mă aștept la un deficit bugetar sub 7% (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 16 Apr 2021, 15:00
Florin Cîțu: Mă aștept la un deficit bugetar sub 7% (VIDEO) Foto. Guvernul României / Facebook Economic

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Cluj-Napoca, că încasările la bugetul de stat depășesc prognozele, adăugând că el se așteaptă că România va închide anul cu un deficit bugetar sub 7% din PIB.

„Avem cateva vești foarte bune legate de economie. Deciziile de anul trecut au dus la estimări de creștere economică mult mai mari decât cele inițiale. Veniturile la buget sunt mai mari decât veniturile estimate și mai mari decât anul trecut, ceea ce înseamnă că ne așteptăm anul acesta la un deficit bugetar mai mic de 7%. Este ținta pe care merg eu acum, ceea ce va fi foarte apreciat de investitori, de institutiile internaționale, și va creștere încrederea în acest Guvern”, a afirmat oficialul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Florin Cîțu: Putem să atingem ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie

 

Premierul Florin Cîțu spune că România poate atuige ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la începutul lunii iunie, precum și ținta de 10 milioane de persoane imunizate pentru a atinge imunitatea generală.

”Putem să atingem ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie. Nu mai avem nicio scuză, avem vaccinul, trebuie să mergem să ne vaccinăm. Și bineînțeles, și ținta mult mai importantă, de 10 milioane de persoane vaccinate, ne spun specialiștii că acolo începe imunizarea generală a populației”, a anunțat Florin Cîțu, într-o coferință de presă de la Cluj-Napoca.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   deficit bugetar