Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîţu: Rectificarea bugetară este ilegală. Ascunde o gaură în buget de peste 9 miliarde lei

Florin Cîţu: Rectificarea bugetară este ilegală. Ascunde o gaură în buget de peste 9 miliarde lei

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Aug 2019, 19:52
Economic

Rectificarea bugetară este ilegală şi aAcunde o gaură în buget de peste 9 miliarde lei, a precizat senatorul PNL, Florin Cîţu, într-o postare de pe Facebook, de luni.

"Deficitul bugetar APROBAT prin legea bugetului pentru 6 luni de 1.83% din PIB. EXECUŢIA după 6 luni arata un deficit de 1.94% din PIB. Depăşirea este ILEGALĂ", a scris Florin Cîţu.

În Legea Bugetului pe 2019 se estimează un deficit pe tot anul de 38.287,3 milioane lei, care s-ar înscrie în limita de 3% prevăzută de
regulamentele europene.

"Execuţia la bugetul asigurărilor sociale de stat (pensii) arătă o GAURĂ de 1.4 miliarde lei în loc surplusul aprobat de legea bugetului. Este ILEGAL. Gaură aici este estimată de PSD+ALDE OFICIAL de 6 miliarde lei. Gaura este acoperită din ÎMPRUMUTURI la cele mai mari dobânzi din UE", a adăugat senatorul PNL.

"Companiile care se finanţează din buget proprii 100% au primit SUBVENŢII de 10 miliarde lei de la bugetul de stat. GAURĂ pentru tot anul este estimată la 24 miliarde lei. Banii sunt luaţi de la investiţii, educaţie, sănătate şi transferaţi către aceste companii controlate de PSD+ALDE. Aşa se capuseaza banul public de PSD+ALDE", a completat el.

În inchiere, senatorul PNL a acuzat, din nou, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) şi Ministerul Finanţelor Publice (MFP) de falsificarea datelor financiare.

"Mâine vă arăt cum au MĂSLUIT datele cei de la CNSP şi MFP şi cum încearcă să scape de puşcărie! Secretarii de stat din MFP sunt la fel de vinovaţi.

Rectificarea bugetară TREBUIE să fie NEGATIVĂ. Curtea de Conturi TACE COMPLICE şi este părtaşă la acest furt!".

Postarea originală de pe Facebook a senatorului PNL, Florin Cîţu

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîţu
 
 
 
Loading...