Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîţu: Ordonanţele pentru CREŞTEREA taxelor sunt deja PREGĂTITE. Dragnea ştie foarte bine că sectorul privat nu-l VOTEAZĂ

Florin Cîţu: Ordonanţele pentru CREŞTEREA taxelor sunt deja PREGĂTITE. Dragnea ştie foarte bine că sectorul privat nu-l VOTEAZĂ

Un articol de: Ionescu Tudor - 14 Apr 2019, 12:06
Economic

Ordonanţele pentru creşterea taxelor sunt deja pregătite, iar România se împrumuta mai scump decât Grecia, a precizat senatorul PNL, Florin Cîţu, într-o postare de pe Facebook, de duminică.

El a făcut referire şi la o informaţie publicată de Fondul Monetar Internaţional (FMI) cu privire la împrumuturile României pe care Guvernul ar fi încercat să o ascundă.

"ADIO investiţii! FMI confirma că România TREBUIE să împrumute MASIV doar pentru cheltuieli curente!

Ministerul Finanţelor Publice încearcă să ascundă informaţia, dar a publicat-o FMI", a spus Florin Cîţu.

Ulterior, senatorul a menţionat o creştere masivă a împrumuturilor totale ale României.

"Necesarul de finanţare al României în 2018 a ajuns la ...sunteţi pregătiţi? .... aproximativ 82 miliarde lei. Cu 20 de miliarde lei mai mult decât în 2017", a indicat el, adăugând că "Aceşti bani trebuie împrumutaţi la dobânzi care s-au dublat şi triplat faţă de decembrie 2016- CELE MAI MARI DOBÂNZI DIN UE."

Conform afirmaţiilor senatorului, dobânzile impuse ţării noastre la împrumuturi ar fi chiar mai mari decât ale Greciei - o ţară care în urmă cu câţiva ani intrase în faliment.

"Mai mult România este singura ţară din UE care se împrumuta mai scump de la un an la altul. Grecia se împrumuta mai ieftin şi cu dobânzi în scădere de la un an la altul."

Foto: Senatorul PNL, Florin Cîţu (Sursă foto: Facebook / Florin Cîţu)

El a reluat şi afirmaţiile din mai multe postari anterioare cu privire la posibilitatea impunerii unor noi taxe şi impozite, pentru care ar fi deja pregătite documentele.

"Dragnea, exact ca în ultimii doi ani, o să CREASCĂ TAXELE pentru că ştie foarte bine că sectorul privat nu-l votează.

Ordonanţele, mult mai nocive pentru sectorul privat ca OUG 114, sunt PREGĂTITE."

Nu în ultimul rând, Florin Cîţu a reluat şi afirmaţiile potrivit cărora funcţionari din administraţia publică ar fi complici la o presupusă falsificare a datelor financiare.

"În ultimii doi ani MFP a prezentat din ce în ce mai puţine informaţii şi mereu cu întârziere. Este un comportament normal pentru un guvern care măsluieşte datele şi ascunde informaţii.

Funcţionarii din MFP şi CNSP ştiu foarte bine că sunt părtaşi la măsluirea datelor şi distrugerea economiei. Toţi cei responsabili pentru situaţia în care a ajuns România astăzi, vor plăti", a continua senatorul PNL.

Postarea originală de pe Facebook a senatorului PNL Florin Cîţu

 
 
 
Loading...