Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîțu: Venim cu o înlesnire la plată pentru obligaţiile bugetare restante după data declarării stării de urgenţă / Cine beneficiază de această facilitate (VIDEO)

Florin Cîțu: Venim cu o înlesnire la plată pentru obligaţiile bugetare restante după data declarării stării de urgenţă / Cine beneficiază de această facilitate (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 08 Oct 2020, 20:15
Florin Cîțu: Venim cu o înlesnire la plată pentru obligaţiile bugetare restante după data declarării stării de urgenţă / Cine beneficiază de această facilitate (VIDEO) Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Economic

Guvernul PNL a analizat în ședința de joi, într-o primă lectură, o OUG care prevede înlesnirea la plata pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrate de organul fiscal central. E vorba o reglementare simplificată de acordare a unei eșalonări de plată pe o perioadă de 12 luni, a explicat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

 

Florin Cîțu: Venim cu o înlesnire la plată pentru obligaţiile bugetare restante după data declarării stării de urgenţă și până la 25 octombrie

 

„În cadrul ședinței de Guvern am prezentat în primă lectură o Ordonanță de Urgență care privește mai multe măsuri fiscal-bugetare și modificări la acte normative. 

În primul rând, având în vedere că se apropie 25 octombrie, venim cu o înlesnire la plata pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrate de organul fiscal central. E vorba o reglementare simplificată de acordare a unei eșalonări de plată pe o perioadă de 12 luni  pentru obligațiile fiscale, bugetare acumulate de la debutul stării de urgență până la data de 25 octombrie. 
Beneficiarii sunt toți contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire la plată potrivit Codului de Procedură Fiscală și care nu înregistrează obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență. 

Această măsură încearcă susținerea conformă la plată pentru contribuabilii aflați în dificultate generată de lipsa de licidități din cauza crizei. Pe de altă parte, vizăm asigurarea încasării unor sume certe și periodice la bugetul general consolidat”, a declarat Cîțu.

Florin Cîțu: Venim cu o înlesnire la plată pentru obligaţiile bugetare restante după data declarării stării de urgenţă / Cine beneficiază de această facilitate

 Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Cine poate beneficia de eșalonarea la plată? Explicațiile ministrului Florin Cîțu

 

„Contribuabilul trebuie să depună o cerere până pe 15 decembrie, inclusiv. La cererea debitorului, poate anexa graficul de eșalonare cuprinzând cuantumul propus al ratelor de eșalonare. 

Nu trebuie să înregistreze obligații bugetare restante la data declarării stării de urgență, să nu se afle în procedură de insolvență. Pentru companiile care se află în procedură de insolvență, dar care și-au plătit ratele, deci nu au avut restanțe, vom veni cu o reglementare separată.

Să nu se afle în dizolvare, să aibă depuse toate declarațiile fiscale, să nu se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența sau răspunderea solidară potrivit articolului 25, 26 din legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare”, a explicat Florin Cîțu.

Ministrul a mai precizat că Ordonanța în cauză va fi în dezbatere publică până la următoarea ședință de Guvern.

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Orban,   Florin Citu,   esalonare plata taxe,   esalonare datorii