Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Georgescu are cel mai mare salariu de la stat și două pensii, din care una specială. În 2017, prim-viceguvernatorul BNR se pronunța pentru impozitarea progresivă

Florin Georgescu are cel mai mare salariu de la stat și două pensii, din care una specială. În 2017, prim-viceguvernatorul BNR se pronunța pentru impozitarea progresivă

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 16 Iul 2020, 23:16
Florin Georgescu are cel mai mare salariu de la stat și două pensii, din care una specială. În 2017, prim-viceguvernatorul BNR se pronunța pentru impozitarea progresivă Economic

Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, pe lângă faptul că e pensionar special, mai are și cel mai mare salariu de bugetar din România. Potrivit celei mai recente declarații de avere, depusă pe 15 iunie, acesta a încasat anul trecut, din salariile de la Banca Națională, 1.365.248 de lei, chiar mai mult decât guvernatorul Mugur Isărescu (897.000 de lei).

Newsweek amintește că Georgescu mai încasează și două pensii, din care cea de la Camera Deputaților este specială. Puțin peste 107.000 lei pe an este indemnizația de la Cameră, la care se adaugă pensia plătită de casa locală de pensii a sectoarelor 1,2 și 5, care i-a plătit 126.000 de lei, în 2019.

Pe lângă acestea, Florin Georgescu mai încasează și un salariu de 3.100 de lei de la ASE, acolo unde predă.

În total, el a încasat de la buget circa 1,6 milioane de lei, în 2019, adică aproape 135.000 de lei pe lună, notează Newsweek.

În noiembrie 2017, Florin Georgescu se pronunța în favoarea imporzitării progresive, susținând că din cauza cotei unice a crescut corupția și evaziunea.

La vremea aceea, Georgescu afirma despre cota unică faptul că a fost justificată pentru a întări clasa de mijloc și pentru a reduce birocrația, lucruri care s-au și întâmplat. Pe de altă parte, nu a oferit încasări suficiente la buget pentru a se realiza o infrastructură la nivel Vestic și a crescut corupția și evaziunea fiscală. 

Întrebat atunci când ar trebui introdusă impozitarea progresivă, Georgescu a răspuns: „Ieri!”.

Georgescu mai opina la acea vreme că un nou sistem de taxare va permite „cunoașterea puterii contributive a fiecărui cetățean și așezarea sarcinii fiscale individuale pe baza acestor informații și combaterea corupției și evaziunii prin corelarea, pe viitor, a fluxului de venituri declarate cu stocul de avere deținut”.
 

Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Citeşte mai multe despre:   Florin Georgescu,   BNR,   cel mai mare salariu,   pensii speciale,   impozitare progresiva