Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic FMI cere zonei euro să înfiinţeze o autoritate bugetară centrală

FMI cere zonei euro să înfiinţeze o autoritate bugetară centrală

Un articol de: - 25 Sep 2013, 19:36
FMI cere zonei euro să înfiinţeze o autoritate bugetară centrală Economic

FMI cere zonei euro să înfiinţeze o autoritate bugetară centrală care să ajute la depăşirea şocurilor unor viitoare crize economice în care este afectată doar o parte a uniunii monetare.

Fondul Monetar Internațional precizează că o autoritate bugetară centrală nu va însemna însă neapărat că ţările care nu au probleme financiare vor achita "nota de plată" a unei viitoare crize.

"Distribuirea riscului fiscal înseamnă că, în orice moment, ţările care trec prin condiţii ciclice mai bune le susţin pe cele în situaţie diametral opusă şi nu înseamnă că aceleaşi ţări se vor afla întotdeauna în situaţia de a da sau de a fi beneficiari", informează FMI.

FMI îndeamnă de mai mult timp ţările din zona euro să-şi pună la comun resursele bugetare, afirmând că o astfel de decizie ar ajuta la limitarea efectelor şocurilor economice pentru ţări care nu au capacitatea de a-şi deprecia moneda.

Mai multe propuneri similare înaintate anul trecut de oficiali ai Uniunii Europene nu au înregistrat progrese, din cauza opoziţiei ţărilor cu situaţie financiară solidă din zona euro, relatează AFP.

Citeşte mai multe despre:   FMI,   Zona Euro