Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic FMI îi cere guvernului să elimine programul 'PRIMA CASĂ' și să stopeze CREȘTEREA PENSIILOR (VIDEO)

FMI îi cere guvernului să elimine programul 'PRIMA CASĂ' și să stopeze CREȘTEREA PENSIILOR (VIDEO)

Un articol de: Ioana Ungureanu - 07 Iun 2019, 14:31
FMI îi cere guvernului să elimine programul 'PRIMA CASĂ' și să stopeze CREȘTEREA PENSIILOR (VIDEO) Economic

FMI atrage atenția asupra economiei României. Șeful misiunii Fondului în România, Jaewoo Lee, solicită Guvernului să prească programul “Prima casă” și să renunțe la creșterea pensiilor.

„Este necesară o schimbare a politicilor guvernului pentru a reduce posibilitatea unui scenariu de recesiune. Un trend descendent îi va afecta mult mai sever pe cei cu venituri mici şi standardul lor de trai”, a spus oficialul FMI.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Acesta spune că, în timp ce creşterea economică ar putea rămâne în România la circa 4%, deficitul de cont curent va depăşi nivelul de 5% din PIB. 

„În timp ce veniturile oamenilor au crescut rapid spre un nivel apropiat de cel al ţărilor avansate din Uniunea Europeană, creşterea economică bazată pe consum a creat dezechilibre macoeconomice. Presiunea inflaţionistă a revenit la suprafaţă, afectând în mod disproprţionat veniturile reale ale oamenilor săraci şi subminând competitivitatea”, a spus Jaewoo Lee la conferința de presă de vineri.

Delegația FMI s-a întâlnit, joi, cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Viorica Dăncilă a subliniat că România a înregistrat în ultimii ani una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană, tendință care, potrivit prognozelor, va continua în următorii ani. Pentru 2019, avansul economic este estimat la 5,5% din PIB, în condițiile unui an agricol normal şi ale redresării sectorului serviciilor şi investițiilor, iar în 2020, creșterea economică este estimată la 5,7%. - DETALII AICI

 Câți BANI câștigă LUNAR un barista angajat la Starbucks România

Citeşte mai multe despre:   FMI,   Jaewoo Lee