Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic FMI trage semnalul de alarmă: Economia își va reveni mult mai lent decât s-a crezut inițial

FMI trage semnalul de alarmă: Economia își va reveni mult mai lent decât s-a crezut inițial

Un articol de: George Lupu - 12 Iun 2020, 18:49
FMI trage semnalul de alarmă: Economia își va reveni mult mai lent decât s-a crezut inițial Economic

Fondului Monetar Internaţional atrage atenția că evoluția economică va fi mia rea decând a fost prevăzut inițial din cauza unei revenirii mult mai lente ca urmare a crizei COVID-19.

FMI urmează să publice, în data de 24 iunie, noile sale estimări privind evoluţia economiei mondiale. Aceastea ar putea fi mai pesimiste decât estimările din luna aprilie. Experta FMI Gita Gopinath a transmis prin intermediul unui mesaj video publicat vineri că "trebuie să fim îngrijoraţi cu privire la traiectoria revenirii", scrie businessinsider.com.

Aceasta a aăreciat că amploarea crizei impune o realocare a forţei de muncă, criză care ar putea conduce la un val de falimente şi insolvenţe precum şi la modificarea comportamentului consumatorilor. "Multe din aceste variabile indică spre cicatrici semnificative", a adăugat economistul şef al FMI. Gita Gopinath a apreciat că laudele pentru progresele rapide de pe pieţele financiare ar trebui să revină reacţiei globale rapide la pandemie, care a ajutat la reducerea problemelor de lichiditate.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

"Am avut reduceri foarte rapide ale dobânzilor de politică monetară, injecţii mari de lichidităţi şi acestea cu siguranţă au ajutat cu lichiditatea globală.

În raportul World Economic Outlook publicat în luna aprilie, FMI estima că economia mondială se va contracta cu 3% în acest an, cea mai gravă contracţie înregistrată după Marea Recesiune, dar a avertizat că este posibil şi un rezultat mult mai grav în cazul în care coronavirusul persistă sau revine. Tot în aprilie, FMI prognoza o revenire a creşterii în 2021 când economia mondială ar urma să înregistreze o revenire de 5,8%.

 

Pandemia de coronavirus ar putea duce la cea mai gravă recesiune din 1929 până în prezent

 

Directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georghieva,  este de părere că pandemia va avea  "cele mai grave consecinţe economice de după Marea Depresiune" din 1929, scrie Reuters.

Experta FMI susține că peste 170- de țări vor experimenta o recesiune fără precedent din cauza pandemiei de COVID-19 și a incertitudinii privind durata acestei crize.

Directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI) mai spune că, în cel mai bun caz, o recuperare “parțială” a efectelor economice negative produse de criza COVID-19 vor fi recuperate anul viitor.

 

Avertismentul celebrului economist Nouriel Roubini

 

Potrivit lui Nouriel Roubini, chiar dacă economia globală se va recupera în acest an după impactul provocat de noul coronavirus, evoluția va fi mai degrabă „anemică”.

Declarațiile sale au loc în contextul în care economia americană a înregistrat o grea lovitură pe fondul pandemiei de COVID-19, cele mai recente date amintind de criza economică din 2008. Totodată, China, unul dintre competitorii direcți ai SUA, a cunoscut o scădere a economiei de 6,8% în primele trei luni ale acestui an, din cauza epidemiei de coronavirus.

 

Citeşte mai multe despre:   FMI,   criza economica