Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Fondatorul Facebook: Copiii sub 13 ani ar trebui să aibă acces la această rețea de socializare

Fondatorul Facebook: Copiii sub 13 ani ar trebui să aibă acces la această rețea de socializare

Un articol de: - 28 Mai 2011, 12:11
Fondatorul Facebook: Copiii sub 13 ani ar trebui să aibă acces la această rețea de socializare Foto: bnrm.wordpress.com Economic

Copiii sub 13 ani ar trebui să aibă acces la reţeaua de socializare Facebook, a declarat fondatorul şi CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg în cadrul unui summit privind inovaţia în educaţie, informează The Telegraph.

În timpul conferinţei ce a avut loc în Newark, New Jersey, Mark Zuckerberg a declarat că Facebook urmează să atace “în viitor” limita de vârstă a utilizatorilor de Facebook.

Claire Perry, reprezentant al Partidului Conservator, a criticat declaraţiile fondatorului reţelei de socializare: „O eventuală modificare a limitei de vârstă nu este cel mai potrivit lucru şi cred că Facebook a adoptat o poziţie foarte iresponsabilă sugerând acest lucru. Sub o atentă supraveghere a părinţilor toate aceste reţele de socializare pot fi interesante şi plăcute. Dar din propria experienţă pot spune că la o vârstă atât de fragedă este foarte uşor să te confrunţi cu probleme.”

Legislaţia americană interzice accesul copiilor sub 13 ani la reţele de socializare, dar situaţia diferă de la ţară la ţară.

Marea Britanie nu are o lege care să impună o limită de vârstă, dar condiţiile impuse de Facebook interzic accesul copiilor sub 13 ani, iar legislaţia spaniolă permite accesul începând cu vârsta de 14 ani.

âZuckerberg a insistat însă asupra beneficiilor educaţionale pe care reţeaua de socializare le poate aduce. Momentan Facebook închide peste 20,000 de conturi pe zi pentru nerespectarea limitei de vârstă.

„Filosofia mea e că atunci când e vorba de educaţie trebuie să începi devreme, la o vârstă cât mai fragedă.” a declarat Zuckerberg, „Din cauza limitei de vârstă nici măcar nu am iniţiat acest proces de învăţare.”

Pe de altă parte, cei mai puternici opozanţi ai ridicării limitei de vârstă, acuză reţelele de socializare de riscurile privind pedofilia, criticând Facebook pentru lipsa unor măsuri de siguranţă suplimentare.

Citeşte mai multe despre:   Mark Zuckerberg,   Facebook,   rețea de socializare,   educatie