Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Rata absorbției fondurilor UE a ajuns la 36%: România a atras 11 miliarde de euro prin Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună

Rata absorbției fondurilor UE a ajuns la 36%: România a atras 11 miliarde de euro prin Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună

Un articol de: Sebastian Pricop - 23 Ian 2020, 15:21
Foto: pixabay.com Economic

România a ajuns la o rată a absorbției de fonduri europene de 36%, cu 3% mai puțin decât media la nivelul Uniunii Europene. Astfel, țara noastră a atras de la UE peste 11 miliarde de euro până în prezent din actuala perioadă de programare (2014-2020), prin Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună.

La cele 11,04 miliarde de euro din Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună se adaugă alte 7,92 miliarde de euro ce reprezintă plăți directe către fermieri, a declarat secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Carmen Moraru, potrivit Agerpres.

"Valoarea totală a liniilor de finanțare deschise a ajuns la 26,43 miliarde euro, ceea ce reprezintă 96,5% din alocarea totală a României în actuala perioadă de programare. 46,75 miliarde euro este valoarea proiectelor depuse pentru aceste linii de finanțare, iar 29,4 miliarde euro este valoarea totală a contractelor de finanțare semnate, rata de contractare ajungând la 105%”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

În total, România avea în actuala perioadă de programare (2014-2020) o alocare de 22,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune. 

În ceea ce privește viitoarea perioadă de programare, 2021-2027, conform propunerii Comisiei, România ar urma să beneficieze de aproximativ 30,6 miliarde de euro.


 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Fondurilor Europene,   Uniunea Europeana
 
Loading...