Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor produce şoşoni de schi la prima întreprindere socială din România

Foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor produce şoşoni de schi la prima întreprindere socială din România

Un articol de: - 03 Oct 2013, 18:31
Foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor produce şoşoni de schi la prima întreprindere socială din România Economic
Șomerii de la Combinatul Mechel Câmpia Turzii vor lucra la prima întreprindere socială din România, acolo unde vor produce şoşoni pentru clăparii de schi, printr-o finanţare de la Comisia Europeană de 6,4 milioane de euro.

În acest sens, AJOFM Cluj a început, joi, recrutarea a 180 de persoane, transmite Mediafax.

"AJOFM Cluj a început recrutarea şi selecţia a 180 de persoane care vor lucra în prima întreprindere socială din România, un proiect unic în România, care se adresează şomerilor de la Combinatul Mechel Câmpia Turzii. Numărul total de angajaţi va fi de 250, prima linie de producţie urmând să înceapă activitatea în ianuarie 2014. Proiectul combinatului social a fost depus în decembrie 2012 la Comisia Europeană, de unde a primit o finanţare de 6,4 milioane de euro, din care 4 milioare reprezintă întreprinderea socială şi crearea a 250 de locuri de muncă, iar restul cursuri de formare şi subvenţii acordate celor care se prezintă la selecţie", a spus Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj, Daniel Don.

Proiectul întreprinderii sociale se va derula pe o perioadă de patru ani, iar la finalul acestora angajaţii vor decide dacă vor continua colaborarea, iar dacă vor accepta, vor deveni proprietari ai întreprinderii sociale.

Angajaţii combinatului social vor lucra pentru două firme care au contracte cu compania Salomon, specializată în producţia de echipamente destinate sporturilor de iarnă.

Fabrica va avea cinci linii de producţie, din care trei pentru şoşoni de schi care se introduc în clăpari, una va fi de vopsitorie şi una de injecţie mase plastice.