Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Fostul director Barclays renunță la bonusuri de 20 milioane lire sterline pe fondul scandalului privind manipularea dobânzii LIBOR

Fostul director Barclays renunță la bonusuri de 20 milioane lire sterline pe fondul scandalului privind manipularea dobânzii LIBOR

Un articol de: - 11 Iul 2012, 14:21
Fostul director Barclays renunță la bonusuri de 20 milioane lire sterline pe fondul scandalului privind manipularea dobânzii LIBOR Foto: Standard.co.uk Economic
Bob Diamond, fostul director executiv al Barclays, după ce a demisionat săptămâna trecută de la conducerea băncii, a anunțat că renunță la încasarea unor bonusuri de 20 de milioane lire sterline. Diamond a acceptat o plată 2 milioane de lire însă a provocat în continuare indignare, după ce a plecat în mijlocul scandalului privind manipularea dobânzii LIBOR de către banca Barclays, scrie Standard.co.uk.

Biroul britanic de fraudă a început o anchetă în acest scandal al dobânzilor interbancare. ”Domnul Diamond ar trebui să ajute poliția în anchetă, nu să se înfrupte din bonusul de 2 milioane de lire pentru acest eșec”, a declarat liberal-democratul Lord Oakeshott.

Diamond a negat faptul că știa că angajații Barclays înscriau observaţii false pentru ratele de credite interbancare LIBOR.

”În ultimii 16 ani am avut onoarea de a lucra la Barclays. Acțiunile greșite ale câtorva oameni nu ar trebui să distragă atenția de la munca foarte bine prestată zilnic de angajații Barclays pentru clienții din întreaga lume. Sper că decizia mea de a mă retrage și acordul de azi privind remunerația mea vor ajuta la închiderea acestui capitol și va permite Barclays să evolueze și să prospere”, a declarat Bob Diamond.

Diamond păstrează bonusurile și alte plăți din anii precedenți, care reprezintă, din 2005 și până acum, un total de aproximativ 120  milioane lire sterline, dintre care 25 de milioane încasate doar anul trecut.

În prezent, autorităţile din Statele Unite, Europa şi Japonia anchetează zece bănci mari care sunt suspectate că au manipulat dobânda interbancară LIBOR. Britanicii de la Barclays sunt singurii care au recunoscut că au încălcat regulile privind dobânda interbancară și au fost de acord să achite o amendă de aproximativ 360 milioane euro.