Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Fostul şef ANAF, Gelu Diaconu: Dosarul meu este fabricat. Scopul, compromiterea unui politician

Fostul şef ANAF, Gelu Diaconu: Dosarul meu este fabricat. Scopul, compromiterea unui politician

Un articol de: - 08 Aug 2016, 14:24
Fostul şef ANAF, Gelu Diaconu: Dosarul meu este fabricat. Scopul, compromiterea unui politician foto: evz.ro Economic

Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, a fost trimis în judecată în dosarul în care deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu sunt acuzați de fraudă, alături de fostul vicepreședinte ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu. În acest context, Diaconu a publicat duminică pe blogul personal o serie de documente din dosarul „Partida Romilor”.

Gelu Diaconu este acuzat că a dat două circulare prin care s-a dispus „fie neîncasarea prin necomunicare/stoparea transmiterii către contribuabili a deciziilor privind regularizarea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate aferentă anului 2012”.

Cu toate acestea, Gelu Diaconu susţine că circularele vizau 4,5 milioane de contribuabili, nu pe cei câteva sute care au prestat activităţi pentru Partida Romilor, de altfel, cu caracter fictiv.

„Nu putem vorbi despre un prejudiciu atâta timp cât obligaţia de plată a fost numai suspendată, ulterior, la circa două luni, fiind amnistiată prin actele normative adoptate. În situaţia în care acuzaţia ar avea logică, prejudiciul ar fi trebuit reţinut nu numai în ceea ce priveşte cetăţenii romi, aşa cum sunt acuzat, ci s-ar extinde la cei 4,5 milioane de contribuabili”, a explicat Gelu Diaconu în declaraţia de inculpat.

"Dosarul este fabricat. Obiectivul urmarit: compromiterea unui personaj politic (numele acestuia vi-l las dvs. sa-l aflati!)", conchide Diaconu.

Citeşte mai multe despre:   replica,   dosar