Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Frank Timiș își mărește averea: Afaceristul român a vândut o participație din două blocuri petroliere către British Petroleum pentru 150 de milioane de euro

Frank Timiș își mărește averea: Afaceristul român a vândut o participație din două blocuri petroliere către British Petroleum pentru 150 de milioane de euro

Un articol de: - 27 Apr 2017, 16:36
Economic

Frank Timiș este unui din oamenii de afaceri cei mai bogați din România. Acesta figurează în Top 300 Capital ca fiind pe locul 11 ca avere cu o sumă estimată la 270-280 de milioane de euro. 

Afaceristul a reușit însă în perioada această să își sporească considerabil averea. Timiș a vândut o participație de 30% din deţinută în cadrul a două blocuri de explorare petrolieră offshore la mare adâncime din Senegal către British Petroleum (BP) pentru o sumă de peste 150 milioane de euro, potrivit unor surse citate de mai multe publicații africane, scrie capital.ro.

Această vânzare vine după ce firma românului a consecionat în 2012 de la statul senegalez 90% din blocurile de exploatare a gazelor naturale din Saint-Louis și Cayar. În 2014, Timiș a vândut prima parte din participație, un procent de 60%, către americanii de la Kosmos Energy, pentru o sumă estimată de presa africană pe la 300 de milioane de euro. La rândul lor americanii au vândut mai departe în decembrie 2016 către BP, 32,49% din cele două blocuri.

Cele două blocuri despre care este vorba conțin peste 420 de miliarde de metri cubi de gaze. Ele sunt deținute în prezent într-un raport de: 60% British Petroleum, 30% Kosmos Energy și 10% statul senegalez.

Cu toate că a reușit această tranzacție importantă, Frank Timiș a avut și mai multe probleme în ultima perioadă. Acesta a avut probleme juridice ca urmare a intrării în insolvență a producătorului de minereu de fier African Minerals. Compania, care în urmă cu şase ani avea cea mai mare capitalizare de pe piaţa alternativă a Bursei de la Londra, este asaltată de creditori. 

Citeşte mai multe despre:   om de afaceri,   petrol,   gaze naturale,   avere,   tranzactie
 
 
Loading...