Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Franța anulează restricțiile de pe piața muncii pentru români și bulgari, iar lista de meserii va fi extinsă

Franța anulează restricțiile de pe piața muncii pentru români și bulgari, iar lista de meserii va fi extinsă

Un articol de: B1 TV - 30 Aug 2012, 13:01
Franța anulează restricțiile de pe piața muncii pentru români și bulgari, iar lista de meserii va fi extinsă Foto: cronicadeiasi.ro Economic

Guvernul francez a anulat decizia care limita accesul pe piaţa muncii pentru români şi pentru bulgari, a anunţat presa franceză, care citează un document al Executivului de la Paris. Totodată, oficialii francezi au precizat că lista de meserii pentru aceşti cetăţeni va fi extinsă în curând. Restricţiile pentru români au fost impuse de Franţa anul trecut.

Măsura a fost luată în cadrul reuniunii ministeriale de la Matignon şi vizează "flexibilizarea condiţiilor de angajare a românilor şi bulgarilor, principalele naţionalităţi ale romilor prezenţi în Franţa", notează jurnaliştii francezi.

Totodată, prefectul Alain Régnier, delegat interministerial pentru cazare, a primit misiunea specială de a asista autorităţile în demersurile ce îi vizează pe românii şi bulgarii care doresc să lucreze în Franţa.

"Taxele datorate de către angajator şi cetăţean Oficului francez pentru Imigraţie şi Integrare sunt suprimate, măsura intrând în vigoare imediat", se arată într-un document al guvernului.

Autorităţile franceze le recomandă prefecţilor să asigure un tratament "egal şi demn" şi stabilirea "de câte ori este posibil a unui diagnostic şi căutarea de soluţii" în materie de şcolarizare, sănătate, locuri de muncă, cazare pentru cetăţenii români şi bulgari.

Această decizie reprezintă o schimbare majoră a modului în care Franţa abordează problema rromilor din cele două ţări, notează presa franceză. În urmă cu câteva luni, senatoarea Aline Archimbaud a lansat o campanie în favoarea ridicării restricţiilor pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari.

Aceste restricţii au fost impuse de Franţa anul trecut, după ce Spania a adoptat o măsură similară.

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   romani,   restrictii,   piata muncii,   Bulgari