Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Franța anunță un plan de creare a 150.000 de locuri de muncă pentru tineri

Franța anunță un plan de creare a 150.000 de locuri de muncă pentru tineri

Un articol de: - 31 Aug 2012, 14:35
Franța anunță un plan de creare a 150.000 de locuri de muncă pentru tineri Foto: France24.com Economic

Președintele francez Francois Hollande a anunțat un plan pentru crearea a 150.000 de locuri de muncă destinate tinerilor în 2013, ale cărui costuri se ridică la 2,3 miliarde euro, încercând astfel să recâștige încrederea electoratului pe fondul unei economii care bate pasul pe loc de mai multe luni, relatează The Wall Street Journal.

”Bătălia pentru locurile de muncă este principala provocare a președinției”, a declarat Hollande în cadrul întâlnirii săptămânale a Guvernului. Planul de creare a locurilor de muncă este una dintre promisiunile făcute de Hollande în campania electorală. Șomajul în Franța a continuată să crească și luna trecută, invers proporțional cu popularitatea președintelui. Prin urmare, Parlamentul va fi convocat pe 10 septembrie, mai devreme decât era programat inițial, pentru a adopta proiectul de lege al Guvernului socialist.

Numărul șomerilor din Franța a crescut cu 1,4% în luna iulie, față de iunie. Peste 2,99 milioane de francezi își caută de muncă, dintre care 471.000 au sub 25 de ani, potrivit unor date făcute publice luni.

De asemenea, sondajele arată că electoratul începe să-și piardă încrederea în președinte. Francois Hollande va susține un discurs televizat în septembrie în care se va adresa națiunii, încercând astfel să recapete încrederea populației.

Citeşte mai multe despre:   Franta\