Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Proiect: Furnizorul de energie electrică, obligat să citească lunar contorul

Proiect: Furnizorul de energie electrică, obligat să citească lunar contorul

Un articol de: B1.ro - 20 Oct 2018, 14:19
Proiect: Furnizorul de energie electrică, obligat să citească lunar contorul Economic

Deputatul ALDE Ică Florică Calotă şi deputatul PSD Neculai Iftimie au inițial un proiect de modificare a Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, astfel încât furnizorii de electricitate să fie obligați să citească lunar contorul. Astfel, facturile estimative emise de către furnizori ar urma să fie eliminate, precizează Agerpres. 

”Furnizorul trebuie să asigure citirea lunară a contorului pentru consumatorii casnici, să pună la dispoziţia acestora mai multe modalităţi de plată a energiei furnizate şi să permită să opteze pentru oricare dintre acestea”, se precizează în proiect. 

Acesta va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, iar apoi în Camera Deputaţilor.

Cei doi inițiatori susțin că facturile estimative trebuie eliminate deoarece au devenit împovărătoare pentru consumatorii casnici, mai ales pentru pensionari: ”Prin emiterea unor facturi estimative de către furnizori şi prin obligativitatea plăţii acestora, foarte mulţi consumatori casnici, din care majoritatea pensionari, au devenit creditorii furnizorilor. Mai clar spus, în cazul emiterii facturii estimative, în care indexul evaluat este mai mic decât cel de pe contor, clientul casnic este obligat prin lege să plătească factura, altfel acestuia i se reziliează contractul şi este debranşat de la electricitate”. 
 

Citeşte mai multe despre:   Parlamentul Romaniei