Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Gazele se scumpesc cu 10% începând de duminică: Ce consumatori vor fi afectați 

Gazele se scumpesc cu 10% începând de duminică: Ce consumatori vor fi afectați 

Un articol de: - 01 Apr 2018, 12:28
Gazele se scumpesc cu 10% începând de duminică: Ce consumatori vor fi afectați  Economic

Gazele se scumpesc cu 10% începând de duminică, 1 aprilie, potrivit  unei decizii a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Consumatorii care vor fi afectați de această scumpire sunt cei alimentați de Engie România, principalul furnizor de gaze pe piaţa reglementată.

Este vorba despre aproximativ 1,65 milioane de consumatori din Capitală şi din 19 judeţe din sudul României, informează Știrile Pro TV. 

“Pentru operatorul economic Engie România SA se va înregistra o creştere de preţ pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici, creştere datorată, în principal, corecţiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 - trimestrului I 2018, când preţul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce înseamnă o creştere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh”, au transmis reprezentanții ANRE.

Totodată, aceștia precizează că fiecare consumator își poate alege furnizorul de gaze naturale, procesul de schimbare fiind unul gratuit și nu implică modificări de ordin tehnic.

Citeşte mai multe despre:   ANRE,   Stiri Romania