Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Gazprom a demarat acțiunea de preluare a unor benzinării din România. Consiliul Concurenței analizează operațiunea

Gazprom a demarat acțiunea de preluare a unor benzinării din România. Consiliul Concurenței analizează operațiunea

Un articol de: - 09 Iul 2012, 14:35
Gazprom a demarat acțiunea de preluare a unor benzinării din România. Consiliul Concurenței analizează operațiunea Foto: romania-insider.com Economic

Consiliul Concurenței analizează o operațiune de preluare de către Nis Petrol SRL, subsidiar al Gazprom Neft, a trei stații de distribuție a carburanților – una din Arad și două din Sibiu.

„Autoritatea de concurență va evalua operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compabilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice,” se arată într-un counicat al Consiliului Concurenței, citat de HotNews.

Potrivit Legii concurenței, sunt supuse controlului și trebuie notificate Consiliului Concurenței operațiunile de concentrare economică ce depășesc pragurile economice pervăzute în actul normativ. Acestea sunt îndeplinite dacă cifra de afaceri cumulată a întreprinderilor implicate în operațiunea de concentrare economică depășește echivalentul în lei a 10.000.000 euro și existăcel puțin două întreprinderi implicate în operațiune ce realizează, pe teritoriul Românei, fiecare îm parte, o cifrăde afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 euro.

Potrivit unei anunț al Guvernului făcut în octombrie 2011, divizia petrolieră a Gazprom vrea să investească până în 2015 câteva sute de milioane de euro în România. Se pare că Gazprom intenționează să investească în explorare și exploatare și în construcția a 70-80 de noi benzinării. NIS ar putea să se dezvolte și în sectorul energiei electrice.

Citeşte mai multe despre:   Gazprom,   Consiliul Concurentei,   Stiri Arad,   Stiri Sibiu,   benzinărie