Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Gazprom oferă Ucrainei un discount de 25% la preţul gazului. Care este motivul?

Gazprom oferă Ucrainei un discount de 25% la preţul gazului. Care este motivul?

Un articol de: Redacția B1.ro - 10 Sep 2019, 16:54
Foto: Facebook Economic

Directorul general al Gazprom, Alexei Miller, a avut o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin.

Cei doi au avut discuții pe tema aprovizionării cu gaze a Ucrainei și a continuării tranzitului de gaze spre Europa, în contextul în care acordul actual între cele două țări expiră la sfârșitul anului.

INCENDIAR! LOREDANA CHIVU S-A DEZBRĂCAT PENTRU UN MANELIST CELEBRU! IMAGINI INTERZISE CARDIACILOR (GALERIE FOTO)

Astfel, Miller a spus că Gazprom a oferit un discount Ucrainei, care ar pute duce la scăderea prețului către consumatorii finali ucraineni de 25%.

DISPERARE LA PRO TV! CABRAL E LA PĂMÂNT! A FOST CUPRINSĂ DE FLĂCĂRI! IMAGINI GREU DE PRIVIT (FOTO)

Înainte de sfârșitul anului, Gazprom va injecta cel puțin 11,4 miliarde de metri cubi de gaz în depozitele europene, de peste două ori mai mult decât anul trecut. Vedem că partenerii noștri europeni injectează gaz într-un ritm foarte rapid, iar colegii noștri ucraineni încearcă să-i urmeze.

DRAMĂ ÎN SHOWBIZ! VIOREL LIS E GATA! OANA A PREGĂTIT POMANA! IMAGINI SFÂȘIETOARE

Fără îndoială, unul dintre factorii pentru care se înmagazinează mai mult gaz este expirarea contractului de tranzit de gaze cu Ucraina, la 31 decembrie a acestui an.

Problema contractului de tranzit este esențială și, totuși, întrebarea prioritară este dacă Ucraina va cumpăra gaz rusesc în baza unui contract direct. La urma urmei, răspunsul la această întrebare ne va spune, de asemenea, ce capacități de transport a gazelor trebuie să rezervăm pentru a furniza gaze către Ucraina.

Desigur, ne va oferi și o imagine a nivelului prețurilor pentru consumatorul final din Ucraina, deoarece, dacă Gazprom va încheia un contract direct pentru furnizarea de gaze, prețul gazului pentru consumatorul final din Ucraina ar putea scădea cu 25% față de nivelul actual.

Cu toate acestea, aș dori să subliniez că principala chestiune este furnizarea de gaz către piața ucraineană. Este o problemă de negocieri bilaterale între Rusia și Ucraina”, a declarat Alexei Miller, potrivit gazprom.com.

 
 
 
Loading...