Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Generali Asigurări a achitat cea mai mare despăgubire din România

Generali Asigurări a achitat cea mai mare despăgubire din România

Un articol de: - 19 Apr 2011, 13:56
Generali Asigurări a achitat cea mai mare despăgubire din România Foto: generali.ro Economic

Generali Asigurări a achitat suma de 55,25 milioane de lei, în luna martie, pentru acoperirea daunelor provocate de un incediu la complexul comercial Dragonul Roşu, reprezentând cea mai mare despăgubire plătită din istoria asigurărilor din România, scrie Mediafax.

"Confirmăm că am plătit către clientul nostru, Niro Investment, care deţine centrul comercial «Dragonul Roşu», suma de 55,25 milioane de lei, în data de 4 martie 2011. Suma a fost stabilită în urma unui proces de negociere, finalizat pe cale amiabilă, evaluarea daunei fiind realizată de către echipa Generali împreună cu experţi internaţionali în lichidări daune", a declarat directorul general al Generali România, Marie Kovarova, citată de sursă.

Kavarova a adăugat că deşi este vorba de cea mai mare daună din istoria pieţei de asigurări din România, pentru incendiul produs în luna mai a anului trecut, nu a fost afectată stabilitatea financiară a companiei.

"Suntem un asigurător puternic şi stabil din punct de vedere financiar, fiind reasiguraţi la companii internaţionale de renume, cu standard AA+", a spus ea.

În plus, asiguratorul a plătit despăgubiri de circa 100.000 de euro chiriaşilor din complexul  Dragonul Roşu, pentru daunele provocate mărfurilor.

Până la incidentul de la Dragonul Roşu, cea mai mare daună achitată de Generali Asigurări a fost de 4,2 milioane de euro, plătită unei fabrici de materiale textile, care a avut afectate stocurile de marfă, echipamentul şi clădirea, în urma unui incendiu, potrivit datelor grupului italian de asigurări.

Generali România are un capital social de 129,45 milioane de lei şi este parte a grupului italian Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurări din lume. Societatea este controlată de Generali Holding Vienna - 83,8%, Astra Asigurări - 16,03% şi alţi acţionari - 0,17%.

În partea a doua a acestui an, Generali va fuziona cu Ardaf sub denumirea Generali România, operaţiune aprobată, în martie, de acţionarii celor două companii.

Citeşte mai multe despre:   daune,   incendiu,   pagube