Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Germania ajută Franţa la elaborarea unui pact privind reformele şi reducerea deficitului

Germania ajută Franţa la elaborarea unui pact privind reformele şi reducerea deficitului

Un articol de: - 19 Oct 2014, 17:18
Germania ajută Franţa la elaborarea unui pact privind reformele şi reducerea deficitului Foto: growpk.com Economic

Germania dă ajutor autorităţilor de la Paris pentru elaborarea unui pact scris prin care Franţa se angajează să facă reforme şi să reducă deficitul bugetar, în schimbul căruia Comisia Europeană să aprobe bugetul francez pentru 2015.

„Pentru Berlin este inimaginabil ca bugetul francez pe 2015, care prevede un deficitu bugetar de 4,3% din PIB, cu mult peste limita europeană de 3%, să fie respins”, notează Spiegel.

"Acest fapt va cântări greu în relaţia-franco-germană şi va fi prezentat ca şi cum am fi responsabili, cu obsesia noastră pentru rigoare", a declarat un oficial de rang înalt în guvernul german.

Guvernul german, campionul rigorii bugetare în zona euro, şi-a oferit sprijinul sub forma unui pact care să prezinte angajamentele autorităţilor franceze la Bruxelles.

Cancelarul Merkel a evocat în mai multe rânduri, de-a lungul timpului, ideea unor angajamente contractuale ale ţărilor membre în faţa Comisiei, un fel de foaie de parcurs pentru reformele şi echilibrare bugetare, care să fie mai constrângătoare decât angajamentele actuale. Europenii nu au acceptat până acum această idee.

Executivul UE urmează să se pronunţe până la sfârşitul lunii asupra proiectului de buget al Franţei.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Franta\