Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic GFR: Ne gândim să dăm în judecată comisia de privatizare. Putem cere o ordonanţă președințială

GFR: Ne gândim să dăm în judecată comisia de privatizare. Putem cere o ordonanţă președințială

Un articol de: - 15 Oct 2013, 19:07
GFR: Ne gândim să dăm în judecată comisia de privatizare. Putem cere o ordonanţă președințială Foto: B1 TV Economic
Comisia de privatizare a Grup Feroviar Român a anunţat că privatizarea nu poate fi încheiată pentru că unele bănci creditoare al CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Dat fiind faptul că nu s-a ajuns la momentul finalizării, contractul se desfiinţează de drept la finalul zilei, iar cumpărătorul, GFR, nu are baza legală să achite diferenţa de preţ, menţionează GFR.

"Am fost chemaţi la Ministerul Transporturilor pentru a fi informaţi de către Comisia de Privatizare că nu putem fi invitaţi să plătim restul de bani pentru pachetul de 51% din CFR Marfă, pentru că nu au fost îndeplinite condiţiile suspensive ale contractului de privatizare. Unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea structurii acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu avea timpul necesare pentru a-şi da avizul. În aceste condiţii, am fost convocaţi să luăm la cunoştinţă imposibilitatea finalizării privatizării. Dacă ministerul va fi de acord să renunţe la clauza de confidenţialitate, veţi vedea că există o ordine clar stabilită a paşilor care trebuie făcuţi până să se poată ajunge la plata preţului. Plata pe care trebuia să o facă GFR era doar ultimul dintre aceşti paşi", a menţionat Gruia Stoica.

Astfel, conducerea GFR a menţionat că ia în calcul să acţioneze în instanţă comisia de privatizare a companiei.

"Eu am spus clar aici că nu neapărat Statul (n.r. să dăm în judecată). Dacă aş face o acţiune, aş face-o împotriva comisiei de privatizare pentru ca pe viitor să nu mai fie aceste probleme. Vrem să dăm un exemplu ca cine se va ocupa de aşa ceva să aibă şi simţul responsabilităţii", a spus Gruia Stoica.

Conducerea GFR a menţionat că exista varianta unei decizii președințială care ar putea continua procesul de privatizare a companiei.

GFR analizeaza ideea unei ordonante presidentiale pentru ca privatizarea CFR Marfa sa continue