Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Google încearcă să rezolve acuzațiile de abuz de poziție dominantă printr-o scrisoare trimisă CE

Google încearcă să rezolve acuzațiile de abuz de poziție dominantă printr-o scrisoare trimisă CE

Un articol de: - 03 Iul 2012, 11:38
 Google încearcă să rezolve acuzațiile de abuz de poziție dominantă printr-o scrisoare trimisă CE Foto: techgenie.com Economic

Google a trimis instituției care se ocupă de practicile concurențiale din cadrul Comisiei Europene o scrisoare prin care încearcă să rezolve acuzațiile de abuz de poziție dominantă, scrie The Guardian.

Google a fost acuzată de abuz de poziție dominantă pe piața căutării pe internet și a publicității online. Mai exact, inspectorii au acuzat compania că a defavorizat anumite companii rivale pe piața căutării online, că a copiat ilegal conținut de pe alte site-uri, că a impus contracte exclusive de publicitate și că a restricționat portabilitatea campaniilor publicitare de pe propria platformă către concurență.

Mai multe companii s-au plâns că practicile abuzive ale Google s-au întețit în 2011 cu o voință clară de a elimina orice formă de concurență în numeroase sectoare precum căutarea de clipuri video online sau compararea prețurilor unor produse, cazări și bilete de avion.

Google a refuzat să dea detalii despre propunerile listate în scrisoarea amintitiă, dar este posibil ca gigantul web să fie de acord să schimbe modul în care ierarhizează rezultatele căutării, astfel încât companiile concurente să nu mai aibă atât de mult de suferit.

Citeşte mai multe despre:   Google,   Comisia Europeana,   publicitate