Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Grațiela Gavrilescu: Niciun cetățean român nu o să plătească diferența taxei de mediu. Recuperarea prejudiciului va fi de la producători sau reprezentanți, nu de la populație (VIDEO)

Grațiela Gavrilescu: Niciun cetățean român nu o să plătească diferența taxei de mediu. Recuperarea prejudiciului va fi de la producători sau reprezentanți, nu de la populație (VIDEO)

Un articol de: - 01 Oct 2015, 14:33
Grațiela Gavrilescu: Niciun cetățean român nu o să plătească diferența taxei de mediu. Recuperarea prejudiciului va fi de la producători sau reprezentanți, nu de la populație (VIDEO) Foto: B1 TV Economic

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a anunțat joi că niciun român nu va fi nevoit să plătească o diferență în ceea ce privește valoarea taxei de mediu, în contextul scandalului manipulării
testelor de emisii, în centrul căruia se află constructorul german Volkswagen.

”Exclus. Am spus că cei care au cumpărat astfel de mașini a fost de bună-credință. Nu consider că e normal ca persoana respectivă să fie din nou plătitoare a unei taxe de mediu. O să ne îndreptăm împotriva producătorului Volkswagen România. Când o să primim planul de măsuri, o să calculăm diferența de taxă de timbru și o să întocmim documentele ca împreună să ne îndreptăm împotriva producătorului sau a reprezentantului de drept al Volkswagen în România. Recuperarea prejudiciului taxei de mediul va fi de la producători sau reprezentanți și nu de la populație”, a explicat Grațiela Gavrilescu, într-o conferintă de presă susținută la finalul discuțiilor purtate cu ministrul Transporturilor și șefii RAR și ANPC.

Totodată, ministrul Mediului aținut să precizeze că derularea programului Rabla nu este afectată de acest scandal.

”Nu statul român este cel care a prejudiciat cetățeanul care a vrut să își cumpere o mașină bună, care să nu polueze. Noi așteptăm data de 7 octombrie, să vedem datele din planul de măsuri și vă vom informa asupra modului în care vom acționa. Niciun cetățean român nu o să plătească diferența taxei de mediu, pentru că nu a avut nicio vină”, a mai subliniat ministrul Mediului.

Grațiela Gavrilescu: Taxa de mediu, recuperată de la producător


Citeşte mai multe despre:   Ministrul Mediului