Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Grecia va elimina cota redusă a TVA-ului pentru șase insule de la 1 octombrie în urma acordului convenit cu creditorii internaționali

Grecia va elimina cota redusă a TVA-ului pentru șase insule de la 1 octombrie în urma acordului convenit cu creditorii internaționali

Un articol de: - 29 Sep 2015, 13:05
Grecia va elimina cota redusă a TVA-ului pentru șase insule de la 1 octombrie în urma acordului convenit cu creditorii internaționali Foto: gotravel.ro Economic

Statul Grec  va elimina de la 1 octombrie cota redusă a TVA-ului pentru șase insule . Decizia a fost luată în conformitate cu acordul convenit cu creditorii internaționali, potrivit ministrului Elen de Finanțe, Euclid Tsakalotos.

Noile vești de majorare a TVA-ului pentru cele șase insule insule a atras criticile oamenilor de afaceri și opoziția partidului, Grecii Independenți, partenerul de guvernare al Syriza.

Cele șase insule vizate sunt Santorini, Mykonos, Rodos, Naxos, Paros și Skiathos. Potrivit Reuters, vor fi aplicate trei cote de TVA, de 6%, 13% şi 23%, ca și în restul Greciei.

Ministrul grec de finanțe a precizat că majorările de TVA vor fi reevaluate anul viitor, dacă Grecia va depăși țintele de venituri prin combaterea evaziunii fiscale, iar Guvernul va lua măsuri pentru a compensa impactul acestor creșteri asupra rezidenților.

Premierul Alexis Tsipras, reales în scrutinul de pe 20 septembrie, a spus că o să simplifice sistemul TVA în cadrul celui de-al treilea program de susținere financiară, în valoare de 86 de miliarde de euro, convenit cu creditorii.

Turismul este un motor important de creștere în economia elenă, iar veniturile ar putea atinge un nivel record în acest an.

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   TVA,   turism