Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Grevă de o zi a angajaților băncilor grecești împotriva preluărilor, care duc la restructurări

Grevă de o zi a angajaților băncilor grecești împotriva preluărilor, care duc la restructurări

Un articol de: - 30 Iul 2012, 20:44
Grevă de o zi a angajaților băncilor grecești împotriva preluărilor, care duc la restructurări Foto: infoest.ro Economic

Angajații băncilor grecești  s-au aflat, luni, într-o grevă de o zi în semn de protest față de preluarea de căter Piraeus Bank a activelor viabile ale ATEBank, informează Financial Times.

Vânzarea a încă două instituţii de credit cu pierderi este iminentă. Astfel, grupul francez Credit Agricole vrea să renunţe la subsidiara elenă Emporiki Bank, în timp ce banca centrală analizează oferte pentru activele viabile ale băncii de stat Hellenic Postal Savings Bank.

Greva de luni a închis mii de sucursale în toată Grecia.

"Suntem îngrijoraţi de reduceri de salarii, de pierderi de locuri de muncă şi de aranjamentele privind pensiile, în urma vânzării băncilor. Protecţia socială este o problemă cheie în această perioadă de criză", a declarat un oficial al sindicatului angajaţilor din sectorul bancar OTOE.

Greva s-ar putea prelungi și marți deși Piraeus a anunțat că cei 5.500 de angajați ai ATE își vor ăpstra slujbele.

"Auzim deja despre planuri de reduceri de cheltuieli care includ multe concedieri şi pensionări anticipate", a spus, pe de altă parte, reprezentantul OTOE.

Piraeus va plăti 95 de milioane de euro pentru activele viabile ale ATEbank, potrivit unui oficial din ministerul de Finanţe. Activele neperformante vor fi preluate de Fondul Elen pentru Stabilitatea Băncilor.

Citeşte mai multe despre:   greva