Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Greva muncitorilor de la Electrolux s-a încheiat: La ce acord au ajuns sindicaliștii și conducerea fabricii 

Greva muncitorilor de la Electrolux s-a încheiat: La ce acord au ajuns sindicaliștii și conducerea fabricii 

Un articol de: Redacția B1.ro - 09 Mai 2019, 12:29
Economic

Greva de la Electrolux s-a încheiat după zece săptămâni. Sindicaliștii și conducerea fabricii au ajuns la un acord care presupune o creştere salarială de 5,5% şi un bonus de prezenţă de 240 de lei brut lunar, începând cu 9 mai 2019, şi o creştere de 5,5% şi un bonus de prezenţă de 480 de lei lunar, începând cu 1 ianuarie 202, informează economica.net. 

Restul prevederilor din vechiul contract colectiv de muncă se mențin. 

Preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, a anunțat, joi, că cei 400 de muncitori care au protestat se vor întoarce la serviciu începând de vineri. 

"De mâine (vineri n.r.), toată lumea la locul de muncă. Cine lipseşte este considerat absent. Încercaţi să nu provocaţi, pentru că ştim că sunt anumite animozităţi, să nu faceţi lucruri care nu corespund regulamentului intern. Nu daţi naştere la provocări. Eu spun că greva nu a fost degeaba. Anumite aspecte pe care le-am cerut noi la început au fost acceptate, nu a fost suma fixă pe care am cerut-o noi, dar până la urmă acel bonus de prezenţă, acei 480 de lei, se poate interpreta ca un fel de sumă fixă care se dă numai şi numai la muncitori. Am început cu o sumă de prezenţă de 150 de lei şi am ajuns la 480 de lei, nu acum, dar peste câteva luni. E o diferenţă foarte mare", a declarat Sorin Faur, potrivit sursei citate.

Greva muncitorilor de la Electrolux a început pe 4 martie.

Citeşte mai multe despre:   Electrolux