Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Grupul elvețian Nestle, în alertă maximă din cauza epidemiei de Ebola: Prețul pentru cacao crește din cauza temerilor

Grupul elvețian Nestle, în alertă maximă din cauza epidemiei de Ebola: Prețul pentru cacao crește din cauza temerilor

Un articol de: - 16 Oct 2014, 18:09
Grupul elvețian Nestle, în alertă maximă din cauza epidemiei de Ebola: Prețul pentru cacao crește din cauza temerilor Foto: nbcnews.com Economic

Grupul elveţian Nestle se pregăteşte să facă faţă impactului epidemiei de Ebola din Africa de Vest, în condiţiile în care preţul pentru cacao creşte din cauza temerilor că boala ar putea ajunge şi în Coasta de Fildeş, sursa a circa 40% din cacaua produsă la nivel mondial, informează Bloomberg.

Potrivit directorului general Paul Bulcke, Nestle este în alertă maximă chiar dacă grupul nu are fabrici în cele mai afectate trei state, Sierra Leone, Liberia şi Guinea. El a precizat că nu este necesară retragerea angajaţilor din regiune.

Coasta de Fildeş este pe o listă de 13 state cărora Organizaţia Mondială a Sănătaţii le-a cerut săptămâna trecută să fie pregătite pentru cazuri de Ebola, pentru a se asigura că epidemia nu se răspândeşte.

La începutul acestei săptămâni, producătorul elveţian de alimente a oferit cel puţin 100.000 de franci elveţieni Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi organizaţiei Caritas, pentru combaterea Ebola.

"Cel mai bun lucru este să fii în alertă, siguranţa oamenilor să fie prioritară, şi să îţi continui activitatea, ceea ce creează stabilitate. Dacă s-ar închide dintr-o dată toate fabricile din Africa, s-ar crea mai multă panică. O altă prioritate trebuie să fie prevenirea răspândirii panicii", a spus Bulcke.

Nestle a anticipat joi că trimestrul patru va fi dificil pentru companie, unul dintre motive fiind epidemia de Ebola, alături de tulburările politice din Asia şi creşterea preţurilor materiilor prime.

În ultima lună, preţul contractelor futures pentru cacao a crescut cu 16%.

Bulcke a arătat că dacă virusul va ajunge în Gana şi Coasta de Fildeş, ar avea un impact major.

El a specificat faptul că Nestle a luat măsuri ce vor avea efecte şi în prima parte a anului viitor, pentru a se proteja de creşterea preţului pentru cacao.

Nestle are opt fabrici în diviza din Africa Centrală şi de Vest, care are sediul în Accra, Gana.

Citeşte mai multe despre:   impact,   Ebola