Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Grupul GFR va participa la privatizarea operatorului feroviar de stat din Grecia

Grupul GFR va participa la privatizarea operatorului feroviar de stat din Grecia

Un articol de: B1 TV - 07 Aug 2013, 16:13
Grupul GFR va participa la privatizarea operatorului feroviar de stat din Grecia Foto: finantistii.ro Economic

Grupul GFR, câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea CFR Marfă, este în competiție cu greii mondiali ai transporturilor din Franța, Rusia și China, pentru preluarea de la statul grec, a unei companii feroviare.

Grupul controlat de Gruia Stoica a câștigat, luna trecută, și privatizarea din Croația pentru compania HZ Cargo. A participat şi la licitaţia pentru operatorul feroviar BDZ Cargo din Bulgaria, însă procedura a fost suspendată.

Grupul controlat de Gruia Stoica a fost invitat de autoritățile elene să participe la privatizarea operatorului feroviar de stat de transport de marfă pe calea ferată din Grecia, Train OSE. Este cea de-a treia privatizare internaţională la care grupul participă.

„Nu așteptăm nici laude, nici felicitări, dar ne-am dori să ne putem derula proiectele și în țară în aceleași condiții de respect și justă apreciere pentru plus valoarea pe care o producem pentru întreaga societate românească, plus locuri de muncă și venituri la bugetul de stat. Invitația pe care am primit-o să participăm la privatizarea Train OSE sper că mai lămurește o dată soliditatea și bonitatea noastră ca agent economic", a declarat Gruia Stoica, președintele Grampet Group GFR.

În Grecia au mai fost invitați un consorțiu format din Căile Ferate Ruse și Societatea Căilor Ferate din Franța, dar și COSCO, cel mai mare furnizor de servicii de logistică și shipping din China.

Compania GFR a câștigat licitația pentru privatizarea CFR Marfă, iar luna trecută a reușit să preia și societatea croată HZ Cargo.

În septembrie, a participat și la licitația pentru operatorul feroviar bulgar BDZ Cargo, însă procedura a fost suspendată.

Grupul GFR va participa la privatizarea operatorului feroviar de stat din Grecia
Embed:


Citeşte mai multe despre:   CFR Marfa