Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Grupul OMV Petrom: "Am avut profit de circa 400 milioane de lei în primul semestru, un rezultat bun în contextul condiţiilor dificile"

Grupul OMV Petrom: "Am avut profit de circa 400 milioane de lei în primul semestru, un rezultat bun în contextul condiţiilor dificile"

Un articol de: - 10 Aug 2016, 12:34
Grupul OMV Petrom: "Am avut profit de circa 400 milioane de lei în primul semestru, un rezultat bun în contextul condiţiilor dificile" Economic

OMV Petrom şi-a publicat miercuri rezultatele financiare petru trimestrul al doilea al acestui an. Compania a realizat un profit net de 117 milioane de lei în al doilea trimestru din 2016, în scădere cu 83% faţă de al doilea trimestru din 2015 (691 milioane de lei).

Grupul OMV Petrom a afişat un profit net în scădere cu 61% după prima jumătate a acestui an, rezultatul net cifrându-se la 405 milioane de lei comparativ cu 1,036 miliarde de lei în perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare neauditate publicate miercuri.

Profitul operaţional al grupului (EBIT) a scăzut, de asemenea, la 561 milioane lei, mai puţin cu 56% comparativ cu rezultatul consemnat în perioada ianuarie - iunie 2015, pe fondul scăderii preţurilor la ţiţei şi gaze naturale, scrie Capital.

În primele şase luni din acest an, compania a realizat investiţii în valoare de 1,337 miliarde de lei, în scădere cu 35% faţă de primul semestru al anului trecut.

Vânzările grupului s-au redus cu 18%, la 7,192 miliarde de lei, iar numărul personalului este mai mic cu 7%.

'Am avut profit de circa 400 mil. lei în primul semestru, un rezultat bun în contextul condiţiilor dificile.

În prima jumătate a anului 2016, mediul de piaţă dificil a impactat negativ rezultatele noastre financiare, anulând efectele performanţei operaţionale îmbunătăţite şi ale disciplinei stricte în privinţa costurilor şi gestionării numerarului. EBIT excluzând elementele speciale din Upstream a reflectat în principal scăderea preţurilor ţiţeiului şi gazelor naturale, parţial compensată de reducerea costurilor de producţie. EBIT CCA excluzând elementele speciale din Downstream s-a îmbunătăţit uşor, ca urmare a evoluţiei favorabile a provizioanelor pentru creanţe neîncasate din activitatea de gaze, care a compensat efectele marjelor de rafinare mai scăzute şi ale opririi planificate a rafinăriei pentru revizie generală.

Întrucât condiţiile de piaţă dificile au persistat, am continuat gestionarea strictă a costurilor şi a investiţiilor. Investiţiile au scăzut cu 35% comparativ cu 1-6/15, reflectând finalizarea activităţii de foraj în blocul Neptun şi selecţia riguroasă a proiectelor. În plus, gestionarea eficientă a costurilor şi a numerarului ne-a ajutat să ne menţinem o poziţie financiară solidă şi un grad de îndatorare având un ordin de mărime de o singură cifră.

Consultările privind sistemul de taxare pentru segmentul upstream ne aşteptăm să continue în a doua parte a anului. Aşa cum am subliniat şi în trecut, un cadru fiscal şi de reglementare stabil, predictibil şi favorabil investiţiilor este o condiţie-cheie pentru investiţiile noastre viitoare, atât onshore, cât şi offshore', precizează Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom S.A.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie).

Citeşte mai multe despre:   petrom,   OMV