Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Cioloș: Nu căutăm să câştigăm voturi în detrimentul eficienţei

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Cioloș: Nu căutăm să câştigăm voturi în detrimentul eficienţei

Un articol de: fotbal - 10 Aug 2016, 13:50
Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Cioloș: Nu căutăm să câştigăm voturi în detrimentul eficienţei Economic

Guvernul a aprobat, miercuri, prima rectificare bugetară din acest an. Premierul Dacian Cioloș a declarat că este o rectificare pozitivă, fără amprentă politică.

Prioritățile rectificării sunt sănătate, educația și drepturile sociale.

”Este prima dată când facem o rectificare în an electoral fără amprentă politică. (...) Nu căutăm să câştigăm voturi în detrimentul eficienţei bugetare”, a subliniat Dacian Cioloş, scrie news.ro.

Premierul a mai spus că sunt alocate resurse şi pentru investiţii.

”Am abordat rectificarea bugetară şi ca un bilanţ de etapă al guvernării” , a precizat tehnocratul.

Proiectul prevede majorarea încasărilor şi a cheltuielilor bugetare cu 2,92 miliarde lei (655 milioane euro), din care cei mai mulţi bani sunt alocaţi către ministerele Muncii, Internelor, Sănătăţii şi Educaţiei, în timp ce cele mai mari tăieri sunt prevăzute la Transporturi.

Astfel, Ministerul Transporturilor este cel care a pierdut cel mai mult după această rectificare, fiind tăiate 194 de milioane de lei, majoritatea bani alocați pentru proiectele cu fonduri externe nerambursabile, cele din perioada 2007-2013.

Alte tăieri au avut loc și la Ministerul Culturii, peste 194 milioane de lei, tot pentru proiecte cu fonduri nerambursabile, și de asemenea de la Ministerul Agriculturii, unde au fost tăiate 168 de milioane de lei.

Au fost și ministere care au primit sume în plus în urma rectificării bugetare, cea mai mare sumă fiind acordată Ministerului Muncii, un plus de peste 2 miliarde de lei, bani prin care va asigura plata unor drepturi de asistență socială, indemnizații pentru creșterea copilului sau alocații.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Fonduri suplimentare au fost acordate și pentru Ministerul de Interne - 367 milioane de lei, Ministerul Sănătății - 300 milioane de lei, dar și Autoritatea Electorală Permanentă.

Serviciul Român de Informații a primit la rândul său 37 de milioane de lei în plus pentru programe majore de achiziții.

 

Citeşte mai multe despre:   rectificare bugetara