Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul a avizat favorabil iniţiativa privind insolvenţa persoanelor fizice, contrar promisiunii FMI

Guvernul a avizat favorabil iniţiativa privind insolvenţa persoanelor fizice, contrar promisiunii FMI

Un articol de: - 01 Oct 2014, 18:14
Guvernul a avizat favorabil iniţiativa privind insolvenţa persoanelor fizice, contrar promisiunii FMI Economic

Guvernul a avizat favorabil o iniţiativă legislativă privind insolvenţa persoanelor fizice, în condiţiile în care în ultimii doi ani s-a angajat constant faţă de FMI să facă toate eforturile pentru a evita adoptarea unor astfel de iniţiative.

Avizul favorabil este acordat în contextul în care premierul Victor Ponta a declarat, în vara acestui an, că România nu va avea nevoie să reînnoiască acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), care ajunge la final anul viitor.

În ultimii doi ani, Executivul a respins mai multe iniţiative legislative pe această temă.

În proiect se arată că românii care au datorii sau credite şi rate la bănci trebuie să beneficieze de reglementări clare şi coerente care să protejeze persoanele fizice, debitori de bună credinţă, de situaţia în care, sufocaţi de cumulul de datorii pe care trebuie să le ramburseze, ajung în imposibilitate de plată, informează Mediafax.

Scopul actului normativ este de a asigura acoperirea datoriilor persoanelor fizice fără activităţi antreprenoriale, aflate în insolvenţă, prin intermediul rambursării datoriilor în baza unui plan ori prin intermediul lichidării bunurilor respectivilor debitori.

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei,   insolventa,   FMI