Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul a decis: Ei sunt românii care vor primi mai mulţi bani la pensii! Vezi dacă şi tu eşti pe lista...

Guvernul a decis: Ei sunt românii care vor primi mai mulţi bani la pensii! Vezi dacă şi tu eşti pe lista...

Un articol de: B1.ro - 11 Noi 2018, 09:39
Guvernul a decis: Ei sunt românii care vor primi mai mulţi bani la pensii! Vezi dacă şi tu eşti pe lista... Economic

Pensiile de serviciu ale foştilor angajaţi ai Ministerului Admnistraţiei şi Internelor, fie că sunt primite de cei care au ajuns la limita de vârstă, fie că au drept beneficiari urmaşi ai angajaţilor ori sunt primite de persoane invalide, sunt mai mari decât ale celor care au fost angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale, reiese din compararea datelor primite  de la Casele Sectoriale ale MapN şi MAI.

În sistemul de pensii al Ministerului de Interne sunt aproximativ 78.509 pensionari, pensia medie a foştilor poliţişti, jandarmi şi pompieri fiind de 3.523 lei lunar, scrie Adevărul.

Beneficiari ai pensiilor de serviciu sunt 60.364 pensionari, pensia medie a acestora fiind de 4.065 lei, cu 226 lei mai puţin decât pensia medie a militarilor.  
Diferenţe sunt şi în privinţa pensiilor de invaliditate, cei 3.601 foşti angajaţi ai MAI având o pensie de invaliditate medie de 2.157 lei, cu 558 lei mai mult decât pensiile de invaliditate ale foştilor militari.  

Datele comparate ale celor douiă case sectoriale arată că doar pensiile de urmaş ale militarilor sunt mai mari decât cele ale foştilor angajaţi MAI, respectiv 1.991 lei, faţă de 1.616 lei.

Raportat la pensile speciale şi pensiile militarilor şi cele ale foştilor angajaţi ai MAI sunt la mai puţin de jumătate.
 

Citeşte mai multe despre:   pensii