Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul alocă peste 91,4 milioane de lei pentru minerii disponibilizați din Valea Jiului

Guvernul alocă peste 91,4 milioane de lei pentru minerii disponibilizați din Valea Jiului

Un articol de: B1.ro - 13 Noi 2019, 18:58
Economic

Guvernul României a aprobat, miercuri, o Ordonanţa de Urgenţă prin care alocă peste 91,4 milioane de lei pentru asigurarea veniturilor lunare în completare pentru minerii care urmează să fie disponibilizaţi.

Este vorba despre ortaci de la Complexul Energetic Hunedoara şi Societatea Naţională de Închideri Mine, informează un comunicat al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA).

ȘOC ÎN LUMEA MONDEANĂ! ANDREEA BĂLAN, PRINSĂ ÎN FAPT: „SE POATE ȘI ÎN PATRU”! (GALERIE FOTO INCEDNIARĂ)

"Guvernul corectează o nedreptate care putea fi rezolvată de Cabinetul precedent, încă de acum un an: să asigure venituri lunare în completare de care, colegii lor disponibilizaţi anterior, au beneficiat. Ordonanţa de Urgenţă adoptată astăzi acordă protecţie socială minerilor disponibilizaţi, drepturi legitime având în vedere specificul şi importanţa activităţii pe care minerii o desfăşoară", spune ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu.

În ceea ce priveşte perioada în care minerii din Valea Jiului de la cele două societăţi vor beneficia de venitul lunar în completare, aceasta va depinde de vechimea în muncă, respectiv de 12 luni pentru persoanele cu o vechime cuprinsă între 3 până la 10 ani, 20 de luni pentru angajaţii cu o vechime cuprinsă între 10-15 ani, 24 de luni pentru salariaţii cu o vechime cuprinsă între 15-22 de ani.

ŞOC ÎN TELEVIZIUNE! TEO TRANDAFIR A LUAT UN PUMN DE PASTILE! IMAGINI DE GROAZĂ

De asemenea, Ministerul Economiei precizează că minerii vor beneficia atât de venitul lunar în completare cât şi de indemnizaţia de şomaj.

 
Loading...