Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul ar putea acorda ajutoare de stat de 100 milioane de euro pentru giganţi din IT

Guvernul ar putea acorda ajutoare de stat de 100 milioane de euro pentru giganţi din IT

Un articol de: - 23 Iul 2012, 10:02
Guvernul ar putea acorda ajutoare de stat de 100 milioane de euro pentru giganţi din IT Foto: webdesigndev.com Economic

Guvernul vrea să inițieze un plan de ajutoare de stat în valoare de 100 milioane de euro pentru giganţi din IT, care sunt obligați, în schimb să creeze locuri de muncă pe care să le mențină timp de cinci ani, scrie Ziarul Financiar.

Concret, investiţiile trebuie să includă o componentă IT&C de minimum 20% din valoarea planului de investiţii şi să conducă la crearea a 300 de noi joburi.

Ajutorul de stat oferit de Guvern are o  valoare de peste 28 milioane euro, pentru fiecare companie.

Primul beneficiar ar putea fi gigantul IBM, care are deja un plan de creare de 3.000 de locuri de muncă într-un centru de servicii.

De ofertă ar putea beneficia și companiile Oracle, Dell sau Ericsson, care aveau în plan crearea de sute de noi locuri de muncă în centrele de servicii. "Suntem de acord cu această iniţiativă, la care se lucrează de mai bine de un an, pentru că încurajează crearea de locuri de muncă pentru angajaţi cu înalte calificări, dar nu la un volum de peste 300 de noi angajări. Mi se pare limitativă condiţia de creare şi menţinere a 300 de locuri de muncă pentru o perioadă de cinci ani, pentru că este greu, chiar şi pentru un gigant în IT, să îşi ia un asemenea angajament. În plus, nu se încurajează şi firmele mici, româneşti, care sunt inovative în zona de tehnologie şi cercetare-dezvoltare", a spus Andrei Pitiş, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS).

Un oficial  al Ministerului de Finanțe a precizat că proiectul a venit în urma solicitărilor giganţilor IT prezenţi pe piaţa locală pentru finanțare în vederea deschiderii de centre de servicii, inclusiv de outsourcing. Până acum, autoritățile oferea ajutoare doar pentru industria software.

Citeşte mai multe despre:   locuri de munca