Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul Grindeanu ar urma să RENUNȚE la introducerea COTEI ZERO de TVA la tranzacţiile imobiliare

Guvernul Grindeanu ar urma să RENUNȚE la introducerea COTEI ZERO de TVA la tranzacţiile imobiliare

Un articol de: - 26 Apr 2017, 17:43
Guvernul Grindeanu ar urma să RENUNȚE la introducerea COTEI ZERO de TVA la tranzacţiile imobiliare Economic

Încă o promisiune din campanie de care PSD vrea să se lepede.  Executivul Grindeanu ar urma să renunţe la introducerea cotei zero de TVA la tranzacţiile imobiliare, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse guvernamentale, aleșii susțin că mediul de afaceri a arătat că această măsură mai mult încurcă decât ajută”.

A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

„Aşa că este posibil să se renunţe la introducerea cotei zero la tranzacţiile imobiliare. În plus trebuie notificată şi Comisia Europeană, iar până acum nu s-a trimis nimic oficial la Bruxelles”, au spus sursele mediafax.

În Programul de guvernare al PSD se arăta că va fi extinsă cota zero de TVA pentru vânzarea de locuinţe, publicitate şi pentru inputuri în agricultură, începând cu 1 martie 2017.

“Pe dezvoltatori nu-i ajută această decizie. S-au temut că introducerea cotei zero de TVA vine cu obligaţii suplimentare. Măsura pare benefică pentru cel care cumpără, dar nu şi pentru cel care vinde fiindcă nu îşi poate deduce TVA-ul de la materialele de construcţii. Aşa că mai mult îi încurcă pentru că ei aveau construcţii în derulare, semnau antecontracte şi nu ştiau ce să pună în documente. Cu sau fără TVA? Propunerea de a introduce cota zero de TVA la tranzacţiile imobiliare s-a făcut fără a se fi consultat mediul de afaceri. Ulterior, ne-am sesizat şi am început să punem întrebări legate de costurile suplimentare şi dacă suntem în linie cu directivele europene”, a explicat Alexandra Smedoiu, director, Consultanţă fiscală, PwC România, pentru sursa citată.

Citeşte mai multe despre:   Prima Casa,   Campanie electorala,   PSD