Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul lansează în noiembrie "Prima Maşină", program prin care să fie vîndute 20.000 maşini pe an

Guvernul lansează în noiembrie "Prima Maşină", program prin care să fie vîndute 20.000 maşini pe an

Un articol de: - 06 Oct 2014, 18:39
Guvernul lansează în noiembrie "Prima Maşină", program prin care să fie vîndute 20.000 maşini pe an Foto: psnews.ro Economic

Guvernul vrea să lanseze din noiembrie programul "Prima Maşină", prin care îşi propune să sprijine achiziţia de autoturisme noi cu credite bancare garantate de stat.

Executivul estimează că proiectul va genera vânzarea a 20.000 de unități anual, informează Mediafax.

Programul este destinat în principal tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care vor avea prioritate, dar şi altor categorii de vârstă. El vizează emiterea de garanţii de stat pentru creditele contractate de beneficiari în vederea achiziţiei de autoturisme noi.

Garanţia statului va acoperi maximum 50% din valoarea creditului acordat în cadrul programului, diferenţa de ccolateral fiind reprezentantă de autoturismul achiziţionat.

Valoarea creditului va fi de maxim 50.000 de lei plus TVA, la care se adaugă costul poliţei CASCO pentru primul an.

Avansul minim solicitat de bănci beneficiarului va fi între 5% şi 10% din valoarea creditului, iar costul total al finanţărilor garantate de stat nu va depăşi ROBOR la 3 luni plus o marjă de 3%.

Durata maximă a perioadei de creditate va fi de 84 de luni.

 

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei