Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul vrea să modifice legea offshore, chiar înainte de vizita lui Dăncilă în SUA : Legislație mai prietenoasă pentru companiile care vor să exploateze gazele din Marea Neagră

Guvernul vrea să modifice legea offshore, chiar înainte de vizita lui Dăncilă în SUA : Legislație mai prietenoasă pentru companiile care vor să exploateze gazele din Marea Neagră

Un articol de: Vladimir Ionescu - 20 Sep 2019, 16:48
Economic

Guvernul Dăncilă vrea să modifice legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, astfel încât companiile petroliere să poată vinde gazele și prin contracte directe, potrivit economica.net.

Același proiect de act normativ stipulează că impozitul suplimentar se va aplica doar la un nivel de preț de 100 de lei/MWh, cresc deductibilitățile, iar taxele nu se vor mai aplica la prețul de referință de la hubul din Viena.

Nota de fundamnetare arată că se impune clarificarea și completarea prevederilor privind stabilitatea regimului fiscal și de redevențe petroliere incluse în Legea Offshore. Motivele principale sunt: costurile semnificative ale investițiilor offshore, durata îndelungată a realizării proiectelor și riscurile specifice ridicate ale investițiilor offshore.

O altă problemă a actualei versiuni de lege este că baza impozabilă a impozitului pe profit și a celui pe veniturile suplimentare nu este determinată în mod adecvat. În condițiile existenței a două impozite diferite, fiecare cu propriile reguli de determinare, nu se justifică afectarea unui drept de deducere stabilit prin reguli generale aplicabile impozitului pe profit, prin deducerea similară aplicabilă pentru impozitul pe veniturile suplimentare offshore, potrivit practicii internaționale relevante, arată nota de fundamentare.

În plus, este necesară menționarea principiilor pentru determinarea prețului de referință în legislația primară pentru a asigura stabilitatea și predictibilitatea mediului legislativ.
Proiectul de act normativ a fost pus în dezbatere publică.

Schimbările legislative, în contextul vizitei desfăşurate de premierul Dăncilă în SUA

Planurile Guvernului au fost anunțate aproape concomitent cu vizita pe care Viorica Dăncilă o va desfășura în SUA. Primul-ministru a anunțat că, cu ocazia vizitei peste Ocean, va semna cu partenerii americani un memorandum pe energie.

„Ne ducem ca să avem rezultate în urma acestei vizite”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi, la Reșița.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   SUA
 
 
Loading...