Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul pregătește un fond de investiții listat la bursă

Guvernul pregătește un fond de investiții listat la bursă

Un articol de: -
Economic

Guvernul pregătește înființarea unui nou fond de investiții. Este vorba despre un proiect de lege privind Fondul Naţional de Dezvoltare „Centenar”, un mecanism prin care statul va finanţa IMM-urile din bani colectaţi prin vânzarea de unităţi de fond, potrivit ZF.

"FND este un fond de investiții alternative care are ca obiectiv finanțarea întreprinderilor micro, mici și mijlocii (IMM), prin achiziționarea de acțiuni sau obligațiuni emise de acestea. FND emite unități de fond cu respectarea prevederilor legale aplicabile și a dispozițiilor stabilite în regulile fondului și în prospectul de emisiune. Valoarea nominală inițială a unei unități de fond este de 100 lei", se arată în programul legislativ avansat acum de Guvern.

Unităţile de fond emise de FND vor fi listate pe o piaţă reglementată din Romania sau dintr-un stat membru al UE.

În paralel, Guvernul pregătește Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

În paralel, Guvernul pregătește Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI),

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/politic/guvernul-pregateste-un-fond-de-investitii-listat-la-bursa-care-sa-absoarba-bani-din-piata-si-sa-i-plaseze-in-imm-uri-18120976

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
 
 
 
Loading...