Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul Statelor Unite a vândut o parte din acțiunile deținute la AIG, însă rămâne majoritar

Guvernul Statelor Unite a vândut o parte din acțiunile deținute la AIG, însă rămâne majoritar

Un articol de: - 05 Aug 2012, 15:17
Guvernul Statelor Unite a vândut o parte din acțiunile deținute la AIG, însă rămâne majoritar Foto: topnews.com.sg Economic

Guvernul Statelor Unite a vândut o parte din acțiunile deținute la compania de asigurări American International Group (AIG), naţionalizată în urma crizei financiare de acum patru ani, reducându-și participația de la 61% la 55%. Pentru vânzarea pachetului de acțiuni, Guvernul american a încasat 5 miliarde de dolari, la un preţ sub cotaţia bursieră de vineri, informează Bloomberg.

Trezoreria americană a anunțat că AIG a răscumpărat 60% din acţiunile vândute de stat, plătind 3 miliarde de dolari. Gigantul încearcă să răscumpere cât mai repede participaţia deţinută de stat, pentru a-şi recâştiga independenţa şi a creşte valoarea acţiunilor.

Compania a obţinut fonduri pentru răscumpărări prin vânzarea mai multor active, inclusiv o parte din operaţiunile din Asia.

Acțiunile au fost vândute la prețuri variind între 29 de dolari şi 30,5 dolari pe acţiune, faţă de 31,34 de dolari la finalul şedinţei de vineri pe bursa de la New York.

Guvernul trebuie să obţină un preţ mediu de cel puţin 28,27 dolari pentru participaţia la AIG. Ajutoarele acordate în 2008 companiei de asigurări au depăşit 180 miliarde de dolari.

 

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite